112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrouw (44) aangehouden voor bedreiging D66-leider Kaag bekend als Zwolse weldoener

Zwolle / Den Haag – De politie heeft op maandag 10 januari in Amsterdam een tweede verdachte aangehouden voor de bedreiging van D66-leider Sigrid Kaag. Het gaat om een 44-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats die de livestream verzorgde. Woensdagavond 5 januari zorgde een man met een fakkel voor een bedreigende situatie bij de woning van de politica. Hiervoor is eerder een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

De aangehouden vrouw is volgens betrokkenen Eline van ’t N. afkomstig uit Zwolle. De vrouw zette zich jarenlang in voor de minderbedeelden via initiatieven als stichting Buiten de Boot en de soepbus. Bovendien was ze mede-oprichter van de grootste weggeefpagina op Facebook:  De Weggeefhoek Zwolle. Momenteel is ze beheerder van de website Onrecht TV.

Aanhouding

De nu aangehouden verdachte was samen met de eerder aangehouden verdachte en enkele andere personen naar de woning van de politica in Den Haag gegaan en verstoorde daar de openbare orde.

De – eerder aangehouden – 29-jarige verdachte had een brandende fakkel bij zich en stond pal voor de woning van Kaag. Daarbij schreeuwde hij dreigende en intimiderende taal.

Dit alles werd live gestreamd door de 44-jarige verdachte die ook in de woning van Kaag filmde. De verdachte is aangehouden en wordt op donderdag 13 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button