CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrijdag mogelijk nieuwe coronamaatregelen; ‘nachthoreca opnieuw dicht en geen meerdaagse evenementen’

Zwolle – Als er door het snel stijgende aantal besmettingen met het coronavirus nieuwe maatregelen nodig zijn, dan gaat het Kabinet die vrijdag aankondigen. Dat heeft minister Hugo de Jonge donderdagmiddag laten weten aan de NOS. Bronnen uit Den Haag stellen dat het dan zou gaan om hernieuwde sluiting van nachthoreca als clubs en discotheken en een verbod op meerdaagse evenementen.

Een lichtere vorm van maatregelen, waarbij strenger wordt gecontroleerd op de handhaving van de nu geldende coronamaatregelen, zou ook op tafel liggen bij het Kabinet.

Het Kabinet ziet het snel stijgende aantal besmettingen nog niet direct als risico, aldus De Jonge. Het aantal ziekenhuisopnames is tot nu toe laag gebleven. Het Kabinet heeft woensdag wel een spoedadvies gevraagd aan het Outbreak Management Team (OMT). Op basis daarvan gaat het Kabinet vrijdagochtend een besluit nemen.

Volgens De Jonge bestaat daarnaast de kans dat Nederland een ‘rood’ land wordt op de Europese Coronakaart. Daardoor zou het kunnen dat Nederlanders niet meer naar andere landen mogen reizen, of zich aan strenge inreisvoorwaarden moeten gaan houden. Vakantiegangers zijn daarom gewaarschuwd.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button