Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Voor parkeren moet je in Zwolle betalen; Koningsdag of niet!

Zwolle – In Zwolle moet op Koningsdag gewoon betaald worden om je auto te parkeren in het centrum. ‘Ongewoon’, vond een man uit Amersfoort die op 27 april zijn auto in Zwolle parkeerde. Een parkeerkaartje kocht hij echter niet, waarna hij een parkeerboete kreeg van de gemeente Zwolle. De VVD wil dit graag anders zien. Het college van B & W voelt hier echter niets voor.

Nationale feestdagen niet, overige feestdagen wel

De man uit Amersfoort ging er van uit dat er met een nationale feestdag in Zwolle gratis geparkeerd kan worden. In zijn brief geeft hij dan ook aan dat bij navraag bleek dat op andere feestdagen in Zwolle wel gratis geparkeerd kan worden.

Sinds mensenheugenis

De fractie van de VVD, die over het betaald parkeren op Koningsdag, meerdere signalen heeft ontvangen, deed vervolgens navraag binnen de gemeente. Hieruit bleek dat het al sinds mensenheugenis zo is dat in Zwolle betaald moet worden voor een parkeerplekje op Koningsdag.

Geen gratis parkeren op nationale feestdagen

Maandagavond werd echter duidelijk dat het college niks voelt voor vrij parkeren op Koningsdag. Wethouder Filip van As, verantwoordelijk voor het parkeerbeleid, motiveert dit beleid: “Kernpunt is de gastvrijheid van de stad. Daar is het parkeerbeleid op is gebaseerd. Het gaat om het reguleren van het parkeren, met name op het moment dat het druk is in de stad. Dat is ook de reden dat er onderscheid wordt gemaakt tussen feestdagen waarop het rustig is in de stad en op feestdagen waarop het druk is in de stad.

Van As vervolgt: “Als het druk is in de stad betekent het dat je ook mensen wilt faciliteren die voor kort parkeren in de binnenstad willen zijn. Een vorm van gastvrijheid en dichtbij kunnen parkeren. Maar dat kan natuurlijk niet als je de hele dag gratis parkeren geeft. Want dan is het wie het eerst komt wie het eerst maalt zet die auto daar neer. En dan staat de rest van de dag de binnenstad helemaal vol met auto’s die betaald hebben geparkeerd.”

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button