SportVolleybalVoorpagina

Volleybaldames moeten overwinning aan Sliedrecht laten

Zwollenaren maken er onverwacht een spannende pot van.

Zwolle – Vooraf leek het duidelijk: een 0-3 overwinning voor de ongeslagen lijstaanvoerder uit Zuid-Holland en op naar de volgende wedstrijd. Maar hoe anders verliep het in het Theater van de Sport in Zwolle.  In een enerverende en uiterst spannende wedstrijd verloor het Zwolse team weliswaar.  Maar met de uitslag van 2-3 konden ze tevreden terugkijken op de wedstrijd.

tekst en foto: Jan Scharloo

De eerste set ging gelijk op tot 22-22 maar een eindsprintje leverde een setwinst op van 25-22. De tweede en derde set maakte Sliedrecht Sport duidelijk dat zij niet voor niets naar Zwolle waren afgereisd; de stand werd omgebogen naar 1-2 in sets. De vierde set was het voor het team van Zwolse coach Eric Meijer alles of niets. En het werd alles.

Tot 7-7 ging het gelijk op maar daarna bleef de thuisploeg aan de positieve kant van de score en won de deze set overtuigend met 25-16.Vooral de sterk serverende Maureen van der Woude had een belangrijk aandeel in deze setwinst. In de vijfde en beslissende vijfde set was er na de vakwisseling zelfs nog een voorsprong van 14-11. De laatste slagenwisselingen waren echter in het voordeel van Sliedrecht en wonnen deze set met 14-16.

Djopzz Regio Zwolle Volleybal hield dus aan deze wedstrijd slechts één competitiepunt over maar dat was wel reden voor een klein feestje.