SportVoetbal

Voetbal |Zwolsche Boys weet weer wat winnen is

Zwolle – Na zes wedstrijden zonder zege weet Zwolsche Boys eindelijk weer wat winnen is. Het zware veld in Wilsum maakte goed voetbal onmogelijk, maar de mannen van trainer Hans Tuin gooiden genoeg energie in de strijd om met een 0-3 zege van het veld te stappen.

Bij Zwolsche Boys begon A-speler Juntherly (Junny) Samboe als rechtsbuiten in de basis en hij bewees met zijn inzet, techniek en snelheid van waarde te zijn voor de hoofdmacht. Zijn teamgenoten Sam Berghuis, David Bloem (die als invaller zijn debuut maakte) en de jarige Bram Koiter sloten later als wisselspelers aan, waarvoor uiteraard dank. Ook aanvoerder Roy Supèr begon weer eens vanaf de aftrap, na vier wedstrijden verplicht te hebben toegekeken. Na enkele minuten liep hij echter een blessure op, waardoor zijn rentree geen lang leven beschoren was.

Met Yavuz Özdemir als vervanger van Supèr speelde de eerste helft zich vooral af op de helft van Wilsum. Echt grote kansen creëerden de Boys overigens niet. Enkele schotjes van onder andere Junny bezorgden de keeper van de thuisploeg wat werk, maar hij zal er niet van onder de indruk zijn geweest. Het dichtst bij een treffer kwamen de gasten via een drukzettende Robin van Donkelaar. De doelman van Wilsum schoot de bal tegen de jagende middenvelder aan, waarna de bal vlak langs de paal naast het doel rolde.

Twintig minuten na rust brak Martin Meijer de ban voor de Boys. Net als in de thuiswedstrijd benutte de linksback een vrije trap: ditmaal laag in de hoek. Na deze treffer ging Wilsum wat verder naar voren spelen en moesten de Boys af en toe alle zeilen bijzetten. De grootste mogelijkheden voor de oranjehemden kwamen na foutjes/misverstanden bij de gasten, maar keeper Nik Kloosterboer werd niet gepasseerd. Zwolsche Boys scoorde via Bas de Man nog wel twee keer. Zijn eerste treffer ontstond nadat Arnoud de Vries zich vrijspeelde op het middenveld en met een lange bal Yusuf Erdem vond. Die bediende op zijn beurt De Man, die zich tussen twee verdedigers heen wurmde en beheerst afrondde. Bij de 0-3 benutte de groenwitten de ruimte die Wilsum achterin weggaf optimaal. Waar bij de thuisploeg iedereen aan buitenspel dacht, prikte De Man zijn twaalfde treffer van het seizoen binnen.

Dankzij de eerste zege sinds 28 november (2-1 tegen Kampen) stijgen de Boys een plekje op de ranglijst. Belangrijker is echter dat de ploeg een reactie heeft gegeven op de beschamende nederlaag tegen Wijthmen. Door gezamenlijk ten strijde te trekken kon de ploeg niet anders dan met een zege vertrekken uit Wilsum.

Aanstaande zaterdag speelt Zwolsche Boys de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot EDON.

Verslag: Arnoud de Vries