Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – WVF sprokkelt punt tegen DTS uit Ede

De thuiswedstrijd tegen DTS leverde een wedstrijd op met 2 totaal verschillende helften. De eerste een attractieve met goed voetbal van WVF en goede kansen en een tweede met matig voetbal, incidentele kansen en een betere gastploeg. Winst zou WVF voorbij de gasten brengen dus genoeg om voor te gaan vanmiddasg. Scheidsrechter Fikkert had vanmiddag een vrij eenvoudige middag met slechts 2 gele kaarten. WVF leek de lijn van 2 weken terug door te willen zetten en speelde direct bijzonder aanvallend, Het waren Jari Bezembinder met een goede aktie en een prima voorzet en Rob Meijerink met een prima kopbal uit een corner die de score hadden kunnen openen.

Dat dit kort daarna alsnog niet gebeurde was te wijten aan een dosis pech. Een prachtige aanval opgezet door Richard Bouwmeester en Jari Bezembinder en Muhittin Yukselen bracht de bal opnieuw bij de gretige Jari die daar blijkbaar gerekend had op afronding door Muhittin en de bal niet voldoende kon controleren. DTS bracht aanvankelijk niet heel veel maar werd wel gevaarlijk na balverlies van WVF. Mike te Wiele redde hierop alert. DTS eiste pas na circa een half uur de eerste corner op Na kansjes voor Muhittin en Sander Bolt kwam de wedstrijd wat op een dood spoor. Beide ploegen waren niet bij machte om goede combinaties op de mat te leggen.

De lange bal werd vaker gehanteerd met weinig effect. Het was dan ook kort voor rust dat WVF toch opnieuw de combinatie zocht en Rob Meijerink onderuit ging. De vrije trap wist hij zelf als specialist te verzilveren, precies in de kruising krulde de bal in het doel. Een juweeltje van een doelpunt ! Na rust bleek Jeroen Kinket gewisseld te zijn voor Romano Luhukay op de linksback plaats. De gasten bleken beter uit de pauze te zijn gekomen en toen het verdedigingscentrum in de personen Jorben Nieuwenhuis en Jesse Betaze volledig mistastte leek het een koud kunstje voor Vervaart om te scoren. Hij miste echter het doel. Het bleek een helft te worden waar de gasten elkaar makkelijker wisten te vinden en ook gevaarlijker waren.

Toch was het Muhittin Yukselen die de score had kunnen verhogen maar al dan niet terecht werd terug gefloten na appel van de (club)grensrechter. Het was kort daarna Antonia die zich een weg baande door het centrum en de bal wat gelukkig meekreeg om vervolgens beheerst af te ronden: 1-1. Een aanval via Muhittin en Jari Bezembinder werd besloten met een schot voorlangs. Er volgden nog wissels in de spelers Niels Goedegebuur voor Jari Bezembinder en Bas Bouwhuis voor Jorben Nieuwenhuis. Het waren echter de Edenaren die de boventoon hielden. Enkele kansen voor hen werden echter prima door Mike te Wiele ongedaan gemaakt.

Jesse Betaze ontving het enige geel voor WVF na opzichtige obstructie. In de slotfase nog een splijtende pass van Rob Meijerink die Muhittin bereikte maar helaas kon die zijn voet niet tegen de bal zetten om een verrassend slotakkoord aan deze wedstrijd te geven. Achteraf bleken de andere Zwolse ploegen wel de volle winst te hebben gepakt vanmiddag.

Volgende week geen competitie verplichtingen maar donderdagavond 20.00 uur oefenen in Oldebroek tegen OWIOS

Karakteristieken: Scheidsrechter : B.J. Fikkert toeschouwers: 150 Scoreverloop: 42e 1-0 Meijerink   62e 1-1 Antonio

Kaarten: Geel:   Betaze (WVF)   Willemsen (DTS WVF:   te Wiele, Kinket , (46 Luhukay), Reijnen, Betaze, Nieuwenhuis, ( 78. Bouwhuis), Meijerink, Bolt, Bouwmeester, Kuyer , Muhittin, Bezembinder (72. Goedegebuur)
DTS: Hasimbegovic, Veenendaal, Willemsen (90. Van Wijk), Slutter, (60. Marbouh), Pesulima, Speldenbrink, Axwijk, Vervaart, Aben, Laukili, Antonia