SportVoetbal

Voetbal – WVF komt te kort tegen koploper Go Ahead in Kampen

Het publiek was rijkelijk opgekomen voor deze wedstrijd. De thuisploeg als koploper en net de eerste periode op zak en WVF dat de laatste weken een aantal aardige resultaten had geboekt, speelden op sportpark Middenwetering onder supervisie van scheidsrechter R.H.J. Olde Klieverink.

Na een wat afwachtend begin op het kunstgras was het al snel Muti die goed doorging op een pass maar net te kort kwam. Kort daarna vuurde hij venijnig op het doel van de thuisploeg en keeper Romkes wist de bal maar net te keren via de lat. Het zou een mooie opsteker zijn geweest! Merraki schoot van grote afstand naast het doel van Mike. Vreemd genoeg werd kort daarna door de neutrale grensrechter op appel van de thuisploeg voor buitenspel gevlagd waardoor een WVF aanval ten onrechte werd terug gefloten. Geleidelijk nam de thuisploeg meer het initiatief en werd rond de 25e minuut gevaarlijk hetgeen bleek uit 4 opeenvolgende corners. Alle hens aan dek was het voor WVF. Na een half uur moest Jesse Betaze zich laten vervangen door Jari Bezembinder die op rechtsbuiten ging spelen. Romano verhuisde naar de linkerkant en Rob kwam naast Jorben in de laatste linie terecht. Het laatste deel van de eerste helft werd wat rommeliger maar de Kampenaren hielden wel een overwicht. Tot de rust konden 11 (!) hoekschoppen voor hun worden genoteerd, waarbij zeker ook de aantrekkende wind hier een rol speelde.

Na de thee kwam bij de thuisploeg Hendriks direct Visscher vervangen. Waar mogelijk zette de thuisploeg vroeg druk naar voren en WVF kreeg het allengs moeilijker. Toch wist het regelmatig via Muti en Jari enig gevaar te stichten maar zonder effect. Mike moest vol in aktie bij een vrij trap van Acikgoz. Go Ahead hield de overhand en speelde in een hoger tempo met prima balcirculatie. Muti werd bij een kansrijke uitval aan het shirt terug getrokken waardoor hij niet echt op gang kon komen maar hij wist zijn maatje Jari nog wel te bereiken. Zijn aktie leverde vervolgens helaas niets op. Muti ging nog een keer goed door op rechts en vuurde op het doel uit een lastige hoek. De bal ging helaas voorlangs en bereikte geen medespeler die was aangesloten. Gaandeweg probeerden de kamper voorwaartsen, omdat de combinaties vaak net niet lukten, via een solo aktie gevaar te stichten.

Het was Doufikar die zijn prima aktie afrondde met een hardelage schuiver die Mike te machtig bleek: 1-0 op achterstand met nog goed 20 minuten spelen. Niels Goedegebuur en Ricardo Kuyer werden nog gebracht voor Muti en Romano. WVF wist zich geleidelijk wat meer onder de druk uit te voetballen en mocht nog hopen op een doelpunt. Het was Bas die een lob over het doel zag gaan en Rob die een goede combinatie afrondde met een schot. Een hard schot van de ijverige Kuyer werd tenauwernood gestopt. Toch was het de thuisclub die de wedsrijd konbeslissen via Doufikar maar treuzelen en een goede reflex van Mike voorkwam erger.
Kortom een klein verlies tegen een goed Go Ahead Kampen dat in deze vorm zeker gaat meedoen om het kampioenschap en waar niet veel op af te dingen was. Deze tegenstander kwam mogelijk net iets te vroeg voor een nog groeiend WVF!