Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum simpel langs Flevo Boys

Berkum heeft op eigen terrein relatief eenvoudig met 4-1 gewonnen van hoofdklasser Flevo Boys. De bezoekers kwamen snel op voorsprong in het oefenduel maar gaven de goals daarna veel te gemakkelijk weg en maakten vooral na rust een niet bijster geïnspireerde indruk.

Berkum was in de aanvangsfase niet scherp genoeg en daar profiteerde Flevo Boys al binnen 10 minuten van. Na een scherpe voorzet van de gedreven linksbuiten William de Boer stond Frank Post vogelvrij voor het Berkum-doel en hij kon zo veel te gemakkelijk voor een snelle 0-1 zorgen. Even later hielp Flevo Boys de Zwolse eersteklasser echter weer in het zadel toen een corner van Johnsen Bacuna door de ongelukkige Aran Nijboer in eigen doel werd gewerkt: 1-1.

Van richting veranderd

Na krap een half uur ging het opnieuw mis bij de bezoekers. Berkum-spits Chris van der Meulen leek op links te stranden in de Emmeloordse defensie maar kreeg de bal zomaar terug. Toen zijn inzet ook nog van richting werd veranderd was keeper Rodney Rosink opnieuw geslagen en kwam Berkum op een 2-1 voorsprong. Even later leek ook Arnoud Post zijn eigen keeper te gaan verrassen maar tot zijn opluchting ging zijn harde kopbal rakelings langs de goal van Flevo Boys.

Tweede helft

In de tweede helft bakten de ongeïnteresseerd ogende en futloos spelende bezoekers er lange tijd niet veel meer van. Arjan Postma kreeg na ruim een uur spelen wél een riante kans toen de Berkum-verdediging onvoldoende ingreep en hij alleen op het Zwolse doel af kon gaan. Berkum-keeper Dominic van Hoof, na rust in het veld gekomen voor Bjarn Onderstal, was echter alert en onderschepte adequaat. De Zwolse doelman mazzelde even later toen een inzet van Jarno van der Wal op de paal eindigde maar direct daarna verzilverde Berkum, dat al enkele flinke kansen had laten liggen, het overwicht alsnog. Een fraaie combinatie tussen Youp Kok en Johnsen Bacuna werd door de laatste met de 3-1 bekroond.

Kans uit rebound

Flevo Boys drong nog wel aan maar werd geen moment echt gevaarlijk en maakte ook nooit de indruk er echt voor te willen gaan. Dat brak de Emmeloordse hoofdklasser enkele minuten voor het einde opnieuw op toen Marc van der Meulen met een prima pass vleugelspits Bacuna in stelling bracht. Diens schot werd nog met de nodige moeite gekeerd door keeper Rosink, maar uit de rebound kreeg invaller Jordi de Jonge een opgelegde kans en die liet hij niet liggen: 4-1.

Berkum kan zo terugkijken op een prima winterstopcampagne, waarin eerder al ruim werd gewonnen van zondaghoofdklasser Alcides. Volgende week begint, als de weersomstandigheden het toelaten, het ‘echte werk’ weer voor de Zwollenaren met een thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit, de hekkensluiter van de 1e Klasse D.