SportVoetbal

Taai WVF te sterk voor Be Quick

Zwolle – In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende is Be Quick ten onder gegaan tegen stadgenoot WVF. Be Quick kan daarbij ook in de spiegel kijken: de roodzwarte ploeg excelleerde niet, maar existeerde.
Bij WVF ontbreekt smaakmaker Van der Vegte, die uit de selectie is gezet. Be Quick zal in ieder geval voor lange tijd Jeffrey van der Vlist gaan missen. De scan zag er minder goed uit dan gehoopt.

De openingsfase van de wedstrijd is spetterend. Beide teams krijgen de kans om de score te openen, maar de 0-0 stand blijft op het bord staan. Daarna verzandt de wedstrijd in een minder aantrekkelijk schouwspel. Namens WVF schiet Bel langs het doel. Hugo Winkeler komt net niet bij een goede voorzet van Sander Aarten (20e ). Na een half uur voetbal krijgt Be Quick een licht overwicht. Het thuispubliek begint dan te hopen op een doelpunt , maar uitgerekend in deze fase zit de verdediging helemaal mis. Bij de tweede paal is Hessel Berends vrij gelaten en die kopt binnen. De bal lijkt niet onhoudbaar, maar verdwijnt toch in het doel: 0-1 (41e). Be Quick heeft daarna de pech als Bram Bembom op slag van rust de paal raakt.

Op deze gure novembermiddag komt WVF na de pauze beter de kleedkamer uit. De eerste minuten zijn voor de bezoekers. Be Quick herpakt zich maar helpt WVF bijna verder in het zadel. Hussein Raza legt een bal zo maar breed, maar daar staat alleen WVF-speler Bezembinder. In een duel met keeper Malanda schuift hij de bal net naast het doel (58e). Bij Be Quick verschijnt dan in de 66e minuut Kevin Westerbeek in het veld als derde wissel, waarmee de aanvallende bedoelingen van de ploeg nog maar eens duidelijk worden. Be Quick dringt aan, maar het is te vaak ‘net niet’. Niet snel genoeg, niet scherp genoeg. Kansrijke situaties worden daardoor geen echt kansen. In de slotminuten moet Willem Bel van het veld met een rode kaart. Be Quick heeft in deze man-meer-situatie echter niet meer de power om de WVF-frame omver te werpen. Diep in blessuretijd schiet Mellema zelfs nog de 0-2 in het net. Daarmee krijgt WVF eigenlijk te veel, maar ook dat is voetbal.

Be Quick- trainer Edwin van Nijen: “Uiteindelijk hebben we vandaag te weinig gevoetbald. Voor de rust kregen we wat goede kansen. Na de rust vond ik dat we te veel de lange bal hanteerden. Met het inbrengen van Sander Fillet hoopten we op meer diepgang, maar dat kwam er niet helemaal uit. De lange bal is altijd in het voordeel van de verdedigende partij. We verliezen hier, maar het gaat uiteindelijk om het benutten van de kansen.”

Opstelling: Teko Malanda, Kevin Zomerdijk (46. Willem-Jan Talsma), Hussein Raza, Dennis Schotanus, Rutger Minkjan, Bram Bembom (46. Sander Fillet), Roan Admiraal , Hugo Winkeler (66. Kevin Westerbeek), Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Gianlucca van der Vegt.