Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

[VIDEO] Zwolse Politiekids ontvangen diploma

Een hele groep politiekids uit Zwolle ontvingen woensdagmiddag hun diploma. De kinderen die allemaal afkomstig zijn uit de wijk Holtenbroek hebben het afgelopen half jaar een ‘echte’ opleiding tot politiekid gehad en zijn regelmatig met de wijkagenten op pad geweest.

De opleiding van de kids leek in het klein op de opleiding die de ‘echte’ politiemensen ook krijgen. Zo kreeg de groep regelmatig conditietraining en ontdekten ze dat sporten gewoon fijn is. Ook een weerbaarheidstraining bij Free2Move stond op het programma. En zoals de wijkagent het zo mooi vertelde was niet alleen lekker hard meppen leuk maar hebben ze met z’n alleen ontdekt dat je het vaak veel beter met woorden af kunt. Groepsdynamica werd gegeven in het gebouw van AV PEC. De politiekids leerden daar hoe belangrijk het is om in een groep samen te werken en ergens voor te staan.

En dat deden ze dan ook. Samen met de wijkagent een lasergun snelheidscontrole houden en automobilisten op vriendelijke manier er op wijzen dat ze de auto aan de kant moeten zetten als ze willen bellen. Ook het ‘bewaken ‘van de straat tijdens de kap van de Zwolse kerstboom was door de kids keurig verzorgd. En natuurlijk mochten ze oefenen met een aanhouding in gesimuleerde situatie, konden ze kijken bij een politiemotor en kregen ze een rondleiding door het politiebureau.

Alle kids zijn aan het eind van het traject van 6 maanden  geslaagd voor het examen dat door Deltion studenten Orde & Veiligheid was opgezet.  Ze mogen zich allemaal nu senior politiekid noemen. Sportservice Zwolle gaat nu met de kids verder om hun ook een gevorderden programma aan te bieden. Vanuit de politie kunnen ze ook in de toekomst worden opgeroepen. En als ze dan zin hebben mogen ze allemaal meedoen.

Een zeer geslaagd programma zoals de aanwezige politiemannen ook wisten te vertelden: “Het is mooi om te zien is dat er een enorme hechte groep kinderen ontstaat waar binnen men elkaar helpt. Kinderen die elkaar kennen uit de buurt. Door het politiekids project wordt er veel minder gepest op straat en gaan de kinderen en ouders heel positief met elkaar om. Het hele politiekids project is zo geliefd dat we uit heel Zwolle aanvragen krijgen. Maar het is toch echt een project dat in Holtenbroek draait.”

Woensdagmiddag na de groep geslaagden is er weer een nieuwe club politiekids geïnstalleerd. Ook deze kinderen gaan weer hetzelfde opleidingsprogramma volgen het komende half jaar.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button