Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing PEC Zwolle – Go Ahead Eagles

Zwolle – Zondag staat, na een jaar afwezigheid, de IJsselderby weer op het programma. Om 12.30 uur trappen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles tegen elkaar af in het MAC3PARK stadion. Een wedstrijd waar de fans van beide clubs ver van te voren naar uitkijken. Ben jij erbij om de Blauwvingers aan de overwinning te helpen?

Vorm

Go Ahead Eagles speelt sinds dit seizoen weer op het hoogste voetbalniveau van Nederland. In de Eredivisie staan de Deventenaren momenteel op de zestiende plaats, met acht punten. De twee overwinningen boekte de ploeg van trainer/coach Hans de Koning in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade en SBV Excelsior. Buitenshuis pakte het tot nu toe slechts één punt, namelijk op bezoek bij AZ. PEC Zwolle lijkt, na een mindere competitiestart, de smaak goed te pakken te hebben. De Zwollenaren zijn nu drie competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Het boekte overwinningen tegen ADO Den Haag en SBV Excelsior en speelde knap gelijk bij FC Twente. Mede hierdoor heeft de Zwolse ploeg de laatste plaats in de Eredivisie inmiddels verlaten. Met negen punten staat de Zwolse ploeg nu op de veertiende plek op de ranglijst.

Recente duels

De IJsselderby is, op verschillende voetbalniveaus, in totaal 101 keer eerder gespeeld. Go Ahead Eagles trok 38 keer aan het langste eind en PEC Zwolle 45 keer. Het is echter alweer drie jaar geleden dat de Zwollenaren een overwinning wisten te boeken op de Deventenaren. In het seizoen 2013-2014 won de ploeg van trainer/coach Ron Jans met 2-0 van Go Ahead Eagles. Jesper Drost zette de 1-0 op het scorebord en Guyon Fernandez maakte vlak voor tijd het volksfeest compleet: 2-0. De laatste ontmoeting tussen beide clubs was ook in Zwolle. De uitploeg won toen met 0-1. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

15-02-2015 PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 0-1 Eredivisie
19-10-2014 Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 3-2 Eredivisie
16-04-2014 PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 2-0 Eredivisie
08-12-2013 Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 4-1 Eredivisie
19-12-2012 Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 2-3 (n.v.) KNVB-Beker

Topscorers in de IJsselderby

Arne Slot is de speler die de meeste goals maakte in de IJsselderby. In totaal scoorde de oud-speler van PEC Zwolle acht keer. Ook trainer/coach Ron Jans en assistent trainer/coach Albert van der Haar staan namens de Zwolse ploeg op de topscorerslijst in de IJsselderby. Zij scoorden allebei drie maal. Stef Nijland is de enige speler in de huidige selectie van de Zwollenaren die vaker dan één keer scoorde tegen de Deventenaren. Hij schoot in de laatste drie ontmoetingen twee ballen tegen de touwen.

Meer informatie

De wedstrijd staat zondag onder leiding van dhr. Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door de heren Goossens, Van Dongen en Bax.

Bezoek zaterdag laatste training voor IJsselderby

Zaterdag vindt de laatste training voor de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles plaats. Deze oefensessie wordt zoals gebruikelijk afgewerkt in het MAC3PARK stadion en begint om ongeveer 10.15 uur. Uiteraard is deze training vrij toegankelijk voor publiek. De Marten Eibrink-tribune opent zaterdag vanaf 10.00 uur de poorten. Kom jij ook langs om de selectie te supporten richting de belangrijke wedstrijd van zondag?!

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button