Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Dordrecht

Woensdagavond speelt PEC Zwolle in de 21 e speelronde van de Eredivisie tegen FC Dordrecht. Het duel in de midweekse speelronde wordt in het IJsseldelta stadion gespeeld en vindt plaats om 19.45 uur. Op dit moment staan de Blauwvingers op een mooie vierde positie in de Eredivisie, met 36 punten uit twintig wedstrijden. FC Dordrecht is al geruime tijd hekkensluiter in de Eredivisie met elf punten.

Eerder dit seizoen won PEC Zwolle in het Riwal Hoogwerkers stadion met 1-2. Het duel was van beide kanten niet hoogstaand met weinig schoten op doel. In de 40 e minuut opende PEC Zwolle-aanvaller Ryan Thomas de score. In de tweede helft incasseerde Bram van Hintum twee gele kaarten waardoor de ploeg van Ron Jans met tien man kwam te staan. Direct na de rode kaart kwam de 1-1 van de schoen van Dordrecht aanvaller-Giovanni Korte. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar diep in blessuretijd maakte Mustafa Saymak de winnende treffer voor de Blauwvingers, waardoor zij alsnog met drie punten van het veld stapten.

Voor Warner Hahn heeft het duel van aankomende woensdag een speciaal tintje. Hij speelde in het verleden 57 wedstrijden voor de Schapenkoppen en treft dus veel oud ploeggenoten op het veld. Dit geldt ook voor linksback Bart van Hintum, die in het seizoen 2010-2011 bij de Dordtenaren onder contract stond. PEC Zwolle zal er vooral op gebrand zijn om de drie punten in eigen huis te houden, om zo de aansluiting met concurrent Feyenoord niet te verliezen.

De wedstrijd staat woensdagavond onder leiding van scheidsrechter Braamhaar. Hij wordt geassisteerd door de heren Brink, Hoksbergen en Bax. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze wedstrijd. Hier lees je hoe aan kaarten te komen. Het duel wordt uiteraard ook door FOX Sports rechtstreeks uitgezonden én is te volgen via Twitter. @peczwolle houdt je op de hoogte over alle ontwikkelingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button