Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing KNVB bekerfinale

Zondag 3 mei speelt PEC Zwolle voor de vierde keer in de historie de KNVB bekerfinale. Om 18.00 uur wordt er in De Kuip afgetrapt tegen FC Groningen. Voor de club uit Groningen is het de tweede keer dat zij de finale van het nationale toernooi spelen. Beide elftallen troffen elkaar één keer eerder dit seizoen. In het IJsseldelta stadion werd het 2-0 voor de Blauwvingers, door doelpunten van Johan Kappelhof (e.d.) en Tomáš Necid.

Weg naar de finale

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen de Noordelingen, bekerden PEC Zwolle en FC Groningen al verder tot de achtste finale. Het elftal van trainer/coach Ron Jans versloeg in de tweede ronde van de KNVB Beker FC Oss met 3-2. Een paar weken later rekende het in de derde ronde af met amateurploeg HHC Hardenberg (6-1). In deze wedstrijd scoorde Thomas Lam drie doelpunten. Sindsdien is hij met vier doelpunten topscorer voor PEC Zwolle in het bekertoernooi.

FC Groningen won de tweede ronde bij Barendrecht met 1-4. In de derde ronde ging het team van trainer/coach Erwin van de Looij op bezoek in Emmeloord bij Flevo Boys. Het stapte als winnaar van het veld met 1-8. In de achtste finale bereikte PEC Zwolle de kwartfinale, door met 0-1 te winnen van VVV-Venlo. FC Groningen won met 3-0 van FC Volendam. De Trots van het Noorden trad in de kwartfinale aan tegen Vitesse en won deze wedstrijd overtuigend met 4-0. PEC Zwolle stapte pas na verlenging als winnaar van het veld in Leeuwarden bij SC Cambuur (2-3). In de halve finale verzekerde de Blauwvingers zich van de bekerfinale, ten koste van FC Twente. In een bloedstollende wedstrijd, die in 1-1 eindigde, was PEC Zwolle de gelukkigste vanaf elf meter. De Groningers wonnen in deze fase van het toernooi met 3-0 van SBV Excelsior.

Elf bekerwedstrijden ongeslagen

Zodoende zijn de Zwollenaren al elf wedstrijden ongeslagen in het KNVB bekertoernooi. Dit bekerseizoen heeft het team van trainer/coach Ron Jans veertien doelpunten gemaakt en zes doelpunten tegen gekregen in vijf wedstrijden. Het was letterlijk en figuurlijk een lange weg voor PEC Zwolle om weer naar de bekerfinale in stadion De Kuip te mogen. Zo reisden de Blauwvingers 480 kilometer af (alleen heenreis) om via Venlo, Leeuwarden, Enschede en Rotterdam af te trappen tegen FC Groningen.

De bekerfinale van zondag staat onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld. De heren Angelo Boonman en Dave Goossens zijn de assistenten. Bas van Dongen is in Rotterdam actief als vierde man en Pol van Boekel en Dennis Higler zijn de vijfde en zesde official. Heb jij geen kaartje bemachtigd voor de bekerfinale? Je kunt de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter en het open kanaal van FOX.

Bron: peczwolle.nl – PEC Zwolle TV

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button