Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Video | Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Zwolle -Zondag staat voor PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Om 16.45 uur is Feyenoord in de Rotterdamse Kuip de opponent. Hieronder vind je meer informatie over de meest recente duels, de vorm en welke huidige contractspelers voor beide elftallen in actie zijn gekomen.

Vorm

Feyenoord is na twaalf speelronden de koploper in de Eredivisie. De Rotterdamse equipe heeft tot nu toe negen wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en slechts één maal verloren. Dit laatste was in de vorige speelronde, toen Feyenoord met 1-0 verloor van (de toenmalige hekkensluiter) Go Ahead Eagles. De Zwollenaren daarentegen bezetten momenteel de elfde positie. De Zwolse selectie van trainer/coach Ron Jans begon zwak aan dit seizoen, maar heeft inmiddels al zes wedstrijden niet meer verloren. Van deze duels werden er vier gewonnen en werd er twee keer gelijkgespeeld.

Recente duels

In de afgelopen zeven onderlinge ontmoetingen won Feyenoord er vier en pakten de Zwollenaren tot drie maal toe de overwinning. Hierbij valt één gegeven op. Beide ploegen wonnen elk duel dat in hun eigen stadion werd afgewerkt. Vorig seizoen troffen Feyenoord en PEC Zwolle elkaar drie keer. Waar het elftal van trainer/coach Giovanni van Bronckhorst twee keer wist te winnen (één keer competitie en maal voor de KNVB Beker) wonnen de Blauwvingers de meest recente ontmoeting. Door treffers van Lars Veldwijk (1-0 en 2-1), Sven van Beek (1-1) en Kingsley Ehizibue (3-1) eindigde het duel in 3-1. Een overzicht van de meest recente wedstrijden is hieronder te vinden.

12-02-2016 PEC Zwolle – Feyenoord 3-1 (Eredivisie)
27-09-2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie)
24-09-2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB Beker)
17-05-2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0 (Eredivisie)
09-11-2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie)

Oude bekende

Voor PEC Zwolle-spelers Anass Achahbar, Bart Schenkeveld en Calvin Verdonk (huur) is de wedstrijd tegen Feyenoord een weerzien met hun voormalige club. Ook Rick Dekker kwam in het verleden uit voor de Rotterdammers, maar komt vanwege een blessure niet in actie. Namens Feyenoord zien we twee spelers in de selectie met een Zwols verleden. Doelman Warner Hahn werd één seizoen gehuurd van de Rotterdammers en ook verdediger Eric Botteghin was in het verleden in het blauw-witte tenue van PEC Zwolle te bewonderen.

Meer informatie

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Hij wordt geassisteerd door de heren Brondijk, De Vree en Lindhout.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button