Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

Zaterdagavond speelt PEC Zwolle in de 24 e competitieronde van de Eredivisie tegen ADO Den Haag. Het duel wordt afgewerkt in het Kyocera stadion in Den Haag en begint om 18.30 uur. Op dit moment staat PEC Zwolle op de vijfde positie in de Eredivisie met 39 punten uit 23 wedstrijden. ADO Den Haag heeft de weg omhoog wat gevonden, want het verloor de laatste drie wedstrijden niet. Met 24 punten uit 23 wedstrijden staat het team van trainer/coach Henk Fräser op de veertiende positie.

Eerder dit seizoen stapte PEC Zwolle als winnaar van het veld in het eigen IJsseldelta stadion. De ploeg van trainer/coach Ron Jans won de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-1. Tomáš Necid ontpopte zich tot man van de wedstrijd. Met twee doelpunten en een assist had de spits van de Blauwvingers een groot aandeel in de overwinning. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel door een strafschop aan de kant van PEC Zwolle. Jesper Drost dribbelde het strafschopgebied in, waarna hij onderuit gehaald werd. Necid schoot vanaf 11 meter koelbloedig raak. Na rust was het de Tsjechishe spits die met een lepe pass Jesper Drost vrij zette voor de doelman van ADO Den Haag. De aanvaller bleef rustig en schoot de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong. Ruim tien minuten later zorgde Necid ervoor dat het 3-0 werd na een mooi opgezette aanval. Michiel Kramer deed nog wat terug voor de uitploeg, maar dat mocht niet meer baten (3-1).

In de Eredivisie stonden de ploegen negenmaal tegenover elkaar in de Hofstad. ADO wist drie keer te winnen, PEC Zwolle eenmaal. De laatste drie ontmoetingen eindigde in een remise. Voor PEC Zwolle is het een bijzonder affiche zaterdagavond. Het is namelijk de 500e wedstrijd die de Blauwvingers afwerken in de Eredivisie.

Na het verlies tegen Go Ahead Eagles (0-1) en SC Heerenveen (4-0), wil de ploeg van Ron Jans weer eens de volle buit meenemen naar Overijssel. Wanneer PEC Zwolle de drie punten mee naar huis neemt, behoudt het de aansluiting met de top van de ranglijst.  De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van Björn Kuipers. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra, en Gerritsen. PEC Zwolle wordt door 140 supporters aangemoedigd. Heb jij geen kaartje voor het uitvak? Dan kan je de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter en FOX Sports.

 

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button