Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

(Video + reacties) Late tegentreffer nekt PEC Zwolle in Utrecht

PEC Zwolle heeft in de slotfase een nederlaag moeten incasseren tegen FC Utrecht. Een vrije trap van Yassin Ayoub wordt door Ruud Boymans binnengekopt, waardoor PEC Zwolle met een kater Utrecht verlaat (1-0). ,,Zonde, een gelijkspel was verdiend geweest”, vertelt doelman Mickey van der Hart.

In Utrecht begon PEC Zwolle met hetzelfde team dat vorige week sc Heerenveen (5-2) versloeg. De Zwolse formatie had het lastig tegen de thuisploeg, dat gesteund door ruim twintigduizend fans voor rust een aantal prima kansen kreeg. Zwolle-doelman Van der Hart redde echter keurig op inzetten van Ayoub, Sebastien Haller en Bart Ramselaar. Bij vlagen kon de ploeg van trainer Ron Jans ook gevaar stichtten. Zo was Lars Veldwijk dichtbij een doelpunt, maar kon hij nog net gestuit worden door Ramon Leeuwin. Ook Stef Nijland was gevaarlijk, zijn geplaatste schot kon nog net door doelman Robinn Ruiter met een handje gekeerd worden. ,,In de eerste 25 minuten kwamen we niet aan voetballen toe en hield Mickey ons in de wedstrijd. Daarna hadden we zelf op voorsprong kunnen komen”, vond Jans.

Waar het in de eerste helft nog redelijk op en neer ging, met kansen over en weer, was dat na rust compleet anders. Sofyan Amrabat en Wout Brama hadden namens beide ploegen een kansje, maar veel meer viel er niet te beleven. ,,Het was een half uur lang een schaakwedstrijd. Dat mag niet in Saoedi-Arabië. We wisselden wel met het inbrengen van Marinus en Becker, maar het beeld veranderde niet”, vertelde Jans. Het duel leek daardoor lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, tot minuut 87. Wouter Marinus beging volgens scheidsrechter Kevin Blom een overtreding door met zijn voet naar de bal te gaan, terwijl een Utrecht-speler met zijn hoofd naar beneden ging. Uit die vrije trap vond Ayoub de vrijstaande Boymans, die raak kopte. Doelman Van der Hart baalde flink, want de vrije trap was in zijn ogen onterecht. ,,Helaas, maar wij hadden beter moeten verdedigen. Zonde, 0-0 was terecht geweest.”

Komende woensdag komt PEC Zwolle opnieuw in actie. Om 20.45 uur wordt er in Arnhem afgetrapt tegen Vitesse. Op zaterdag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Dat duel begint om 19.45 uur.

FC Utrecht – PEC Zwolle 1-0 (0-0).
Toeschouwers: 21.715