Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – PEC Zwolle opent met nederlaag

Zwolle – PEC Zwolle is de competitie met een nederlaag begonnen. In eigen huis komt de formatie van trainer John van ’t Schip nog wel op een 1-0 voorsprong, maar is het sc Heerenveen dat met tien man met de zege aan de haal gaat (2-3).

In het eerste half uur hadden de Zwollenaren in het volgepakte en uitgebreide MAC3PARK stadion de controle. Er gebeurde niet zoveel voor beide doelen, al had Zwolle via een schot van Gustavo Hamer (volley voorlangs) en Kingsley Ehizibue, die de bal over doelman Warner Hahn maar voorlangs lobte, wel twee kansjes. Het was ook de thuisploeg die de score opende. Mike van Duinen benutte een strafschop, nadat Doke Schmidt Vito van Crooij aan zijn arm trok.

PEC kon echter niet lang genieten van die voorsprong, bij rust stond het zelfs met 1-3 achter. Morten Thorsby was met twee doelpunten een grote beul. Eerst kopte hij raak uit een hoekschop, om vlak daarna een volley achter doelman Diederik Boer te werken. Vlak voor rust bepaalde Aber Zeneli de ruststand op 1-3, door de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel te werken.

Met Younes Namli na rust in het veld probeerde PEC het tij te keren. Dat leverde al snel het nodige spektakel op. Thorsby werd, met goedkeuring van VAR Danny Makkelie, met een rode kaart van het veld gestuurd na hands op de doellijn. Van Duinen schoot vervolgens zijn tweede strafschop van de avond binnen. Niet lang daarna had hij ook de 3-3 op zijn schoenen, maar Hahn keerde zijn inzet. Ook Leemans stuitte met een vlammend schot op de Heerenveen-goalie. Ook Zian Flemming kreeg een enorme kans op 3-3, zo’n twintig minuten voor tijd. Hij kreeg de bal over de uitgekomen Hahn heen, maar de bal werd nog net voor de doellijn weggewerkt door een Heerenveen-verdediger.

Volgende week zondag wacht PEC Zwolle een uitduel in Utrecht. Tegen de plaatselijke FC wordt er om 12.15 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – sc Heerenveen: 2-3 (1-3)

Toeschouwers: 14:000

Scheidsrechter: Higler

Rode kaart: 55. Thorsby (sc Heerenveen)

Gele kaarten: Van Duinen en Lachman (PEC Zwolle), Pierie, Schmidt, Bulthuis, Hoegh en Lammers (sc Heerenveen)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Lachman, Van Polen, Hamer, Leemans, Flemming (86. Ondaan), Genreau (46. Namli), Van Duinen, Van Crooij

sc Heerenveen: Hahn, Schmidt, Hoegh, Bulthuis, Pierie, Thorsby, Vlap (86. Van Amersfoort), Kobayashi, Zeneli (65. Rojas), Lammers, Mihajlovic (59. Kongolo)

28. 1-0 Van Duinen (strafschop)