Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportTV KortVoetbalVoorpagina

[Video] PEC Zwolle oogst eerste driepunter

Zwolle – PEC Zwolle is speelronde 8 uitmuntend begonnen. Voor eigen publiek boekte het de broodnodige eerste zege van het seizoen. Het duel tegen ADO Den Haag kwam na rust pas tot leven. De Zwollenaren kregen direct na de thee een fikse tik te verwerken, toen de bezoekers op voorsprong kwam, maar Youness Mokhtar schonk zijn ploeg in het restant de lang verwachte zege: 2-1. “We hebben laten zien dat we ons goed kunnen meten met andere Eredivisie-clubs, maar dat hebben we tot vandaag goed verborgen weten te houden”, sprak een gelukkige Ron Jans na afloop tijdens de persconferentie.

Met een knappe uithaal zorgde Danny Holla al na twintig seconden voor een golf van lawaai in het MAC3PARK stadion. De inzet van de middenvelder scheerde maar net voorlangs en daarmee was de toon gezet. Zwolle joeg op de eerste treffer, maar deze kwam er niet. Ook niet toen Kingsley Ehizibue na een individuele actie met venijn uithaalde. Doelman Ernastas Setkus kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal krijgen. ADO Den Haag werd nauwelijks gevaarlijk, maar kwam naar mate de eerste helft vorderde zelf ook niet meer in de problemen. Alleen Anass Achahbar en Wouter Marinus kregen ieder nog een kans, maar vonden Setkus op hun pad.

De tweede helft begon zonder Bram van Polen. De aanvoerder haakte geblesseerd af en werd vervangen door Bart Schenkeveld. Koud twee minuten in het tweede bedrijf deelde ADO Den Haag een mokerslag uit. Een geplaatst schot van Tom Trybull eindigde achter keeper Mickey van der Hart en de 0-1 achterstand was een feit. Een individuele actie van Mokhtar vijf minuten later bleek het juiste medicijn voor de Blauwvingers te zijn. Kiezelhard werkte de vleugelaanvaller de bal buiten bereik van Setkus in de lange hoek: 1-1.

Zwolle wilde niets minder dan de drie punten, straalde dit ook uit en kon rekenen op de steun van de eigen aanhang. Achahbar leek de strijdlust te belonen met de 2-1, maar zijn kopbal eindigde tegen de paal. Met Mustafa Saymak voor Wouter Marinus kreeg Zwolle nog meer vat op de tegenstander. Toch wist ADO Den Haag bijna een nieuwe voorsprong te pakken; een hoekschop stuiterde op de lat, waarna Mokhtar aan de overkant een treffer door Tyronne Ebuehi verijdeld zag worden. Even later was Achahbar op weg naar het Haagse doel, maar de aanvaller werd gestuit door Edouard Duplan, die daarvoor de gele kaart kreeg van arbiter Kuipers. Binnen tien tellen werden ook Trybull en Danny Bakker vanwege commentaar op de bon geslingerd.

Twintig minuten voor tijd viel de verdiende 2-1 alsnog. Opnieuw was Mokhtar de Haagse defensie te slim af. Waar de speler bij de 1-1 nog binnendoor ging, sneed Mokhtar nu buitenom waarna de bal in het dak van het doel verdween. In het laatste kwartier bleef het kaarten regenen en kon doelpuntenmaker Trybull met zijn tweede gele kaart inrukken. Toch gaf ADO Den Haag niet op. Een vrije trap van invaller en oude bekende Sheraldo Becker belandde in de muur en ook Setkus kon niet a la Martin Hansen als keeper het verschil maken. Na dik 94 minuten vond Kuipers het welletjes en was de eerste zege binnen.

PEC Zwolle – ADO Den Haag 2-1 (0-0)

Toeschouwers: 12.400
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Van de Pavert (PEC Zwolle), Beugelsdijk, Bakker, Duplan, Kanon (ADO Den Haag)
Rode kaart: Trybull twee keer geel (ADO Den Haag)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (46. Schenkeveld), Marcellis, Vd Pavert, Verdonk, Brama, Holla, Ehizibue (87. Karagounis), Marinus (55. Saymak), Mokhtar, Achahbar.

ADO Den Haag: Setkus, Roman, Beugelsdijk, Kanon, Ebuehi, Trybull, Bakker, Duplan, Schaken, Kastaneer, Havenaar.

47. Trybull 0-1