Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[VIDEO] PEC Zwolle in slotfase onderuit tegen FC Twente

Lange tijd heeft PEC Zwolle dankzij doelman Warner Hahn uitzicht op een punt bij FC Twente. De Zwolse doelman redt diverse keren uitstekend, maar in de slotfase kan ook hij Renato Tapia en Hakim Ziyech niet van scoren afhouden. Daardoor verliest Zwolle in Enschede (2-0). ,,Ik vind dat we hier een punt hadden verdiend, alleen maar op basis van Warner Hahn. Hij keepte geweldig, dat was hem gegund”, vertelt trainer Ron Jans.

Al in de eerste tien minuten kwam Zwolle onder druk te staan. Luc Castaignos probeerde het twee keer, maar doelman Hahn redde prima. Zwolle kreeg in de eindfase van de eerste helft zo’n beetje de grootste kans. Mustafa Saymak profiteerde van een fout in de opbouw en kon zo doorlopen richting Twente-keeper Sonny Stevens. Die redde echter prima de inzet van de aanvoerder.

In de rust wisselde trainer Ron Jans Thomas Lam, die een gele kaart op zak had, voor Steven Pereira. Veel veranderde er niet aan het spelbeeld, want Zwolle had het nog steeds lastig met Twente. Diverse keren moest Hahn handelend optreden en dat deed hij naar behoren. Tomas Necid had namens de gasten een kansje, maar zijn inzet werd nog voor de doellijn gekeerd door Twente-verdediger Andersen. Uiteindelijk kwam Twente alsnog op voorsprong. Tapia kopte raak uit een hoekschop, in de slotfase scoorde Hakim Ziyech uit een counter.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt tegen Excelsior.

FC Twente – PEC Zwolle 2-0 (0-0).
Toeschouwers:  28.900
Scheidsrechter:  Janssen
Gele kaart:  Lam (PEC Zwolle)

FC Twente: Stevens, Ter Avest, Martina, Bjelland (28. Andersen), Schilder, Engelaar, Mokotjo, Tapia (86. Borven), Ziyech, Castaignos (45. Mokhtar), Corona

PEC Zwolle: Hahn, Lam (46. Pereira, 80. Nijland), Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum, Brama, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas, Necid