Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – PEC gaat voor laatste kans in Alkmaar

Zwolle – Nog een weekend voetbal en dan zit de competitie er voor dit seizoen op. In de laatste wedstrijd gaat PEC nog voor de play-offs. Dat gegeven mag op zich al een wonder genoemd worden.

Hoewel PEC boven haar stand eindigt en tot aan de laatste wedstrijd om Europees voetbal heeft meegedaan, is de glans van het seizoen in de 2e er wel vanaf. Kijkend naar PEC – Willem II kon je de spelers op pech na, niet eens zo heel veel kwalijk nemen. Met een alles of niets tactiek speelde PEC veelal op de helft van de bezoekers. Desondanks kwam er geen doelpunt. En dus was de teleurstelling na de wedstrijd bij de spelers en supporters groot.

Komende weekend kan PEC zicht voor de 2e keer in de clubgeschiedenis voor de play-offs voor Europees voetbal plaatsen. Een prestatie van formaat. Een overtuigende winstpartij zou misschien net het beetje olie kunnen zijn waardoor de motor tijdens de play-offs plotsteling weer gaat lopen.

De tegenstander voor komende zondag is AZ. De Alkmaarders zijn al zeker van een knappe 3e eindklassering en zagen bovendien hun Beker droom pas in de finale uiteenspatten. De ploeg van John van den Brom bestaat uit een ideale mix van gevestigde namen en talentvolle jonge spelers. De ploeg kent weinig echte zwaktes in het elftal. Het enige wat in het voordeel van PEC spreekt is dat AZ thuis slechter dan in uitwedstrijden presteert. De kansen voor PEC liggen in de omschakeling. Het elftal zal in tegenstelling tot de eerdere verloren confrontatie in de Beker zich compact moeten gaan opstellen. Met een snelle counter van onze flankspelers kan PEC voor gevaar zorgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button