SportVoetbalVoorpagina

Video – Nieuwe Eredivisie-bal gepresenteerd door Johnny de Mol

Zwolle – Afgelopen woensdag werd de nieuwe Eredivisiebal 2018/2019 in het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle wereldkundig gemaakt. Dit gebeurde middels een persconferentie met initiatiefnemer Johnny de Mol en enkele kinderen die de bal hebben ontworpen. Na de persconferentie ging Johnny en de kinderen het veld op om samen met enkele spelers van de club te bal te testen.

Kinderelftal

Samen met een door hem geselecteerd elftal van kinderen heeft Johnny de bal ontworpen. De Mol wou bij het ontwerp de nadruk leggen op het spelplezier en de verbindende kracht van voetbal.

Het elftal moet volgens hem een afspiegeling zijn van de vele kinderen die Nederland rijk is: kinderen die hij kent uit zijn populaire programma Hotel Syndroom, kinderen die uit huis zijn geplaatst, kinderen uit het Gooi en kinderen die zijn gevlucht uit Syrië.

Het maakt niet uit wat je achtergrond is, je geloof of zelfs je gezondheid, iedereen kan plezier uit een bal halen. Vooral kinderen kunnen dat als de beste. Elk weekeinde kijken honderdduizenden mensen naar deze bal in het stadion of op FOX Sports. Dan is het heel bijzonder om dit met deze groep kinderen te kunnen doen en de verbindende kracht van voetbal over te brengen.Johnny de Mol

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button