CoronavirusKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO – Ontheffing voor Zwolse Theaters; overige cultuurinstellingen maximaal 30 toeschouwers

Veiligheidsregio platgebeld

Zwolle – Theater de Spiegel en het Odeon in Zwolle zijn de enige cultuurinstellingen in Zwolle die ontheffing krijgen om meer dan 30 bezoekers toe te laten tot hun locatie. Dit liet Peter Snijders, voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, woensdagmiddag weten. Overige locaties moeten zich allemaal houden aan de nieuwe coronamaatregelen waarbij  maximaal 30 personen worden toegestaan in één ruimte.

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Ontheffing

Een maatregel die niet alleen geldt voor de horeca maar ook voor bijvoorbeeld theaters en andere cultuurinstellingen. Er was echter één ontsnappingsmogelijkheid: Als je als podia van ‘groot belang was voor de regio’ dan kon je ontheffing krijgen bij de Veiligheidsregio.

Platgebeld

En dus werd het team van IJsselland helemaal platgebeld na de persconferentie van maandagavond. Om meer duidelijkheid hierin te scheppen hebben de burgemeesters binnen de regio woensdagochtend uiteindelijk per gemeente een, en voor Zwolle, twee podia aangewezen die van groot regionaal belang zijn. Voor Zwolle zijn dat dus Theater de Spiegel en Schouwburg Odeon, echer alleen voor de voorstellingen die  de komende drie weken al geprogrammeerd stonden. Overige podia zoals Poppodium Hedon, het Fraterhuis en bijvoorbeeld het Perrontheater moeten zich houden aan het maximum van maximaal 30 personen per ruimte.

De maatregel geldt voor de komende 3 weken.

© RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

Gerelateerde artikelen

Back to top button