SportVoetbal

Video – Marc van der Meulen praat na over de wedstrijd van Berkum tegen Sparta Nijkerk

Verslaggever: Martin Verdoorn

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 1-2 verloren van Sparta Nijkerk, waarbij de Zwollenaren vooral in de eerste helft tekort schoten. In het laatste halfuur speelde de thuisclub wél sterker, maar dat was niet genoeg om alsnog een punt binnen te halen.

“We zijn niet constant genoeg en we moeten met veel meer lef en beweging spelen. We begonnen heel matig en pas na onze tegengoal toonden we veerkracht,” Berkum-trainer Arno Hoekstra

“We spelen al een tijdje goed, maar we scoren te weinig en na de tegengoal liepen we ook hier te veel achteruit.” Sparta-coach Imdat Ilgüy

Chaos

Sparta Nijkerk was al in de eerste minuut dicht bij de openingstreffer maar na een vrije trap mikte Junior Albertus net naast. Even later was er chaos voor het Zwolse doel, waarbij een schot van Muhammed Dinc werd gekeerd door keeper Dominic van Hoof en na krap een kwartier kwam Berkum goed weg toen de doorgebroken Jan Struijk over schoot. De eerste serieuze kans voor de thuisclub kwam pas na een minuut of 20 toen Chris van der Meulen zich tussen twee tegenstanders vrij goochelde, maar vervolgens in het zijnet knalde.

Na een half uur werd Berkum-spits Johnsen Bacuna in het Nijkerkse strafschopgebied onderuit gewerkt en leek een penalty op handen. De arbitrage wilde daar echter niets van weten en vlak daarna kreeg de thuisclub het deksel op de neus. Na een corner werd de bal niet weggewerkt en kon Dennis van der Wal van dichtbij ongestoord de 0-1 binnen werken.

Rush

In het tweede bedrijf was het na 10 minuten opnieuw raak voor de bezoekers toen rechtsback Mark Groenewoudt na een lange rush de bal voor kon zetten op Albertus. De geblokte Sparta-spits nam goed aan, draaide om zijn as en liet keeper Van Hoof kansloos: 0-2. Na iets meer dan een uur kwam Berkum echter terug in het duel, toen Mark Bloemendaal door Mohammed al Haydar onderuit werd gehaald en er wél een strafschop werd gegeven. Die werd feilloos benut door Marc van der Meulen en na de 1-2 stroopte de thuisclub de mouwen pas écht op.

Bloemendaal leek al snel daarna dicht bij de gelijkmaker maar werd afgefloten en na een corner ging een achterwaartse kopbal van hem maar nét over. In de slotminuut leek ook invaller Youp Kok nog een punt voor Berkum te redden maar zijn inzet werd vlak voor het Sparta-doel geblokkeerd. Sparta had in die fase zelfs kansen op een ruimere overwinning maar zag dat Frank Heus en Ali Alkan in riante positie misten.

Berkum had bij een overwinning flinke stappen kunnen zetten in de Hoofdklasse B omdat de concurrentie ook punten verspeelde. Na deze krappe maar verdiende nederlaag blijven de Zwollenaren op een derde plaats staan, maar hun spel zal de komende weken moeten verbeteren om aansluiting bij de top te blijven houden.

Berkum-Sparta Nijkerk, 17 maart 2018
Eindstand: 1-2 (0-1)

Doelpunten: 33. Dennis van der Wal (0-1), 56. Junior Albertus (0-2), 63. Marc van der Meulen (1-2) (strafschop)

Scheidsrechter: Colin Prooi
Gele kaarten: Chris van der Meulen, Daniël Holsappel (Berkum), Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Ali Alkan (Sparta Nijkerk)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (81. Frank Hoolsema), Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Ruud Wellenberg, Hoeseb Yakob (58. Youp Kok), Jason Huisman, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Mark Bloemendaal (87. Daniël Holsappel)

Opstelling Sparta Nijkerk: Fabian Bouwman, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Wesley de Laat, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk, Muhammed Dinc (46. Rafael Boer), Mark Groenewoudt, Junior Albertus (77. Ali Alkan)

Verslaggever Martin Verdoorn sprak na de wedtrijd met “Man of the match” Marc van der Meulen.