112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – ‘KOFFIE MET EEN COP’ nu ook in McDonald’s Zwolle Centrum

Zwolle – De Politie Zwolle startte dinsdagochtend een nieuwe serie ‘Koffie met een Cop’ bij de McDonalds vestiging in Zwolle Centrum. In Amerika was het al een groot succes en inmiddels is het ook overgewaaid naar Zwolle. Een initiatief van de Politie Zwolle en Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra van McDonald’s Zwolle, Heerde en Kampen. ‘Koffie met een Cop’ geeft lokale bewoners de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met agenten in de buurt. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Vorig jaar is er een eerste editie gelanceerd bij de McDonalds vestiging in Zwolle Noord. Dit jaar krijgt het initiatief een vervolg bij McDonald’s Zwolle-Centrum. Iedereen die iets te bespreken heeft met politie Zwolle is van harte welkom om een kop koffie te drinken op de eerste dinsdagochtend van de maand. Door de laagdrempeligheid om aanwezig te zijn in een McDonald’s restaurant hoopt Politie Zwolle dat mogelijke barrières worden weggenomen en politie en burger zo dichter bij elkaar worden gebracht. Het concept geeft de mogelijkheid voor burgers om over uiteenlopende zaken in gesprek te gaan met de Politie, maar ook om bijvoorbeeld ongerustheid uit te spreken, politie meer te betrekken of om advies in te winnen.

Sjoerd-Jan Feenstra is erg enthousiast over de verdere uitrol van het concept: Het initiatief ‘Koffie met een Cop’ is over komen waaien uit Amerika. Daar was het een doorslaand succes. Het gaat heel goed samen met mijn visie op lokale betrokkenheid. McDonald’s is in mijn beleving de perfecte plek: het is laagdrempelig, mensen hebben altijd het gevoel dat ze welkom zijn en er is genoeg ruimte voor het spreekuur dat zo gemist werd. Ik ben erg blij dat ik op deze manier nog meer kan betekenen voor de buurt!”.

De vorige editie leverde mooie informatie en goede gesprekken op met mensen die speciaal voor de politie kwamen en gasten die spontaan een vraag stelden of iets kwijt wilden. Een mooi initiatief en een waardevolle samenwerking Politie Zwolle

 

‘Koffie met een Cop’ vindt plaats op iedere eerste dinsdag van de maand van 10.00-11.30 uur bij McDonald’s Zwolle-Centrum. De volgende data zijn wij aanwezig: Dinsdag 6 maart, 3 april , 1 mei, 5 juni, 2 oktober, 6 november, 4 december.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button