Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapTV KortVoorpagina

Video – Juf Marijke SBO Het Speelwerk Zwolse Conciërge van het Jaar 2017

Zwolle – Marijke Lok van SBO Het Speelwerk in de wijk Holtenbroek is conciërge van het jaar 2017 geworden. De verkiezing wordt voor de tweede keer georganiseerd door D66 Zwolle. Juf Marijke werd vrijdag in het zonnetje gezet.

Rectificatie typefout in titel: conciërge i.p.v. congierge

“’s Morgens zet ze thee voor het personeel, in school en op het plein zorgt ze ervoor dat alles opgeruimd en netjes is, ze repareert skelters, fietsjes en neemt intussen de telefoon op. Ook houdt ze de voordeur in de gaten en heet iedereen welkom die binnenkomt. Daarbij is ze ook nog onderwijsassistent en doet ze in de pauze allerlei klussen met de leerlingen. Kortom, ze is van alle markten thuis, een soort duizendpoot dus. En dat alles met een lach op haar gezicht en belangstelling voor iedereen.”

Bijzonder is dus wel dat ze naast conciërge ook onderwijsassistent is en extra rekenbegeleiding geeft. En verder doet ze veel klusjes SAMEN met de leerlingen.

Iemand anders draagt aan dat ze in de pauze echt klusjes verzint voor de leerlingen. Veelal leerlingen met autisme, die duidelijke opdrachten fijn vinden en die krijgen ze van haar.

De leden van de jury waren onder de indruk van de 87 nominaties voor 9 conciërges voor de titel Conciërge van het Jaar in Zwolle. “De jury was ook dit jaar enorm onder de indruk van de inzendingen. Kinderen, ouders en collega’s geven met prachtige woorden aan hoe conciërges een cruciale rol spelen binnen en buiten de school.” aldus de jury.

D66 organiseert deze verkiezing omdat onderwijsondersteunend personeel een ontzettend belangrijke basis vormt voor scholen en de partij hen op deze manier waardering wil geven. Jongeren horen naar school te gaan in een veilige, inspirerende, schone en stimulerende omgeving. Iedereen die zijn bijdrage levert aan het leerklimaat van jongeren hoort op onze steun te kunnen rekenen. Het onderwijsondersteunend personeel, dat zo vaak in de schaduw en buiten de spotlights zijn of haar werk doet, verdient aandacht en waardering. Scholen, scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders zijn daarom opgeroepen om hun conciërge te nomineren voor deze verkiezing.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button