Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Jeugdbrandweer Noord Oost Nederland in actie in Zwolle

Zwolle – Zaterdag 14 maart werden er regionale oefenwedstrijden van de jeugdbrandweer gehouden op drie locaties in Zwolle waaronder de gemeentewerf in Zwolle en een afgezet weggedeelte aan de Conradstraat (red. bedrijventerrein Marslanden).

Ruim vijfentwintig jeugdbrandweerteams uit de veiligheidsregio’s IJsselland, Twente, Drenthe, Groningen en Flevoland namen hieraan deel. De organisatie was in handen van de Zwolse afdeling van de jeugdbrandweer, die dit jaar 40 jaar bestaat.

Er werd geen gebruik gemaakt van vuur en rook. Toch waren de wedstrijden levensecht. Zo moesten de deelnemers in de gemeentewerf een brand blussen in een kantoorruimte. Niet alleen werd de techniek, zoals het bedienen van de brandslangen, beoordeeld. Ook werd er gekeken naar de manier van communiceren richting de bevelvoerder en de veiligheid van de brandweermannen zelf.

De jeugdbrandweer is een afdeling binnen de brandweerorganisatie. In Nederland zijn meer dan honderdvijftig jeugdbrandweerkorpsen actief, waarvan vijf in de regio IJsselland. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen hier de basisbeginselen van het brandweervak bijgebracht, zodat zij later eventueel kunnen doorstromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Om dit te bereiken wordt er wekelijks geoefend.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button