Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle

Na een voetbalvrij weekend in de Eredivisie staat aankomende zaterdag het competitieduel tussen Roda JC Kerkrade en PEC Zwolle op het programma. De Zwollenaren reizen af naar Limburg, waar om 18.30 wordt afgetrapt in het Parkstad Limburg stadion.

PEC Zwolle sleepte de vorige speelronde in de laatste seconden een punt uit het vuur tegen Heracles Almelo. In het IJsseldelta stadion leek de wedstrijd af te stevenen op een 0-1 winst voor de Almeloërs, maar Stef Nijland knalde zijn ploeg in de laatste seconden naar een gelijkspel. Roda JC Kerkrade kreeg ADO Den Haag op bezoek en speelde ook met 1-1 gelijk. Tom van Hyfte zette zijn ploeg al na elf minuten op voorsprong, maar op slag van rust tekende spits Mike Havenaar voor de gelijkmaker.

Het verschil tussen de nummer dertien (Roda JC Kerkrade) en de nummer zeven (PEC Zwolle) bedraagt vier punten. Bij winst van de thuisploeg kan het gat dus worden teruggebracht naar slechts één punt. De afgelopen zes wedstrijden wonnen de Blauwvingers éénmaal en speelden zij één keer gelijk. De overige vier wedstrijden gingen verloren.  De Limburgers pakten uit de laatste zes wedstrijden drie punten. Er werd driemaal gelijkgespeeld en drie keer verloren.

De laatste ontmoeting in het Parkstad Limburg stadion tussen Roda JC Kerkrade en PEC Zwolle dateert van 5 oktober 2013. Een wedstrijd waar alles in zat, behalve doelpunten (0-0). Er werden twee rode kaarten getoond aan de thuisploeg, de Zwollenaren misten een penalty en de wedstrijd werd kortstondig gestaakt. De thuiswedstrijd werd datzelfde seizoen wél in winst omgezet door de ploeg van trainer/coach Ron Jans. Ryan Thomas, Guyon Fernandez en Fred Benson waren de doelpuntenmakers aan de kant van de Zwolse club. Een kijkje in de historie laat zien dat Roda JC Kerkrade thuis tienmaal wist te winnen van de Zwollenaren en slechts één nederlaag leed (2-5).

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van arbiter Makkelie. Hij wordt hierbij geassisteerd door de heren Diks, Steegstra en Berben. Kan jij er niet bij zijn zaterdag? Volg het duel dan via ons Twitterkanaal of kijk live mee via FOX Sports. Er wordt voorafgaand aan het duel een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Bron: PEC Zwolle