Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

VIDEO – De Zwolse Scholengids is uit; de start van de voorlichting voor basisschoolleerlingen en ouders

Zwolle –  Maandagochtend ontvingen de groep achters van Basisschool de Ichtus aan de Zwarteweg in Zwolle de Zwolse Scholengids uitgereikt. Ook alle andere Zwolse basisschoolleerlingen uit groep 8, krijgen de gids via hun school.

De verspreiding van deze gids en een speciaal gemaakt Zwols VO-filmpje vormen dit jaar de start van het voorlichtingsseizoen. Zodat leerlingen en ouders/verzorgers zich kunnen oriënteren op de scholen voor het voortgezet onderwijs om vervolgens in het voorjaar van 2021 een keus voor het vervolgonderwijs na de basisschool te maken.

Voorlichtingsdata online

De Zwolse Scholengids is een gezamenlijke uitgave van de Zwolse VO-scholen. Nieuw dit jaar is de online-kalender op www.zwolsescholengids.nl.Deze kalender geeft een handig overzicht van alle voorlichtingsmomenten die de komende maanden gaan plaatsvinden. Dit jaar is voor een online kalender gekozen zodat eventuele wijzigingen a.g.v. COVID-19 kunnen worden doorgevoerd. Ouders en leerlingen wordt daarom aangeraden altijd even deze kalender te raadplegen voordat zij een VO-school bezoeken.

Kies wijzer!

De Zwolse Scholengids is ook voorzien van een handige KiesWijzer; een vragenlijst voor leerlingen om zich te kunnen voorbereiden op de keuze voor een nieuwe school.

Meer weten?

Voor de leerlingen van groep 8 en hun ouders is er de échte Zwolse Scholengids. Overige belangstellenden, bijvoorbeeld groep 7 leerlingen die nu al meer over he VO willen weten, raden we aan om alvast een kijkje te nemen op www.zwolsescholengids.nl. Op deze gezamenlijke website kun je kennismaken met het complete Zwolse aanbod. ‘Goed om op tijd te beginnen want er valt een heleboel te kiezen in Zwolle!’ aldus John Beumer, voorzitter van de werkgroep Zwolse VO-Markt / Zwolse Scholengids.

Zwolse Scholengids

Gerelateerde artikelen

Back to top button