EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – De nieuwe N35 tussen Wijthmen en Zwolle is officieel een feit

Zwolle – Nieuwe N35 tussen Zwolle en Wijthmen is officieel een feit. Maandagochtend om 5.00 uur waren de weekendwerkzaamheden voorbij en ging de nieuwe N35 open voor het verkeer. Vanaf nu zijn er twee aparte rijbanen met elk twee rijstroken (2×2) beschikbaar en kan het verkeer gebruikmaken van de nieuwe aansluiting (toe- en afritten) bij Wijthmen. De maximum snelheid op de vierbaansweg is 100 kilometer per uur.

Bereikbaarheid Wijthmen, De Mol, Sauna Swoll en Karba

Het dorp Wijthmen is nu te bereiken via de N35 afslag Wijthmen / Dalfsen. Na de afslag wordt het verkeer via een viaduct over de nieuwe N35 geleid. Vervolgens kan via de oude weg teruggereden worden naar Wijthmen en het, aan deze oude weg gelegen, Restaurant de Mol. Op het kruispunt met de afslag naar Dalfsen houdt de oude weg op, Verkeer dat richting Sauna Swoll of recreatiecentrum Karba wil moet ook de afslag N35 Wijthmen/Dalfsen nemen. Aan het eind van de afslag is er een weg naar rechts die naar het saunacomplex en het skeltercentrum leidt.

Einde oude weg Wijthmen naar Zwolle. Op dit punt kan het verkeer niet meer via de oude weg verder rijden, Bij dit kruispunt is de enige optie nog om af te slaan naar rechts richting Dalfsen.

Geluidsschermen

De komende periode wordt er nog wel gewerkt aan de afwerking van het tracé. Zo gaat Heijmans aan de slag met het afbouwen van het 655 m lange geluidsscherm bij Wijthmen. Ook wordt het bestaande geluidsscherm aan de rand van Wijthmen nog gesloopt. Het gaat om een scherm van 200 meter lang en 3 meter hoog.

Sauna Swoll

Gekapte bomen

Van oktober tot en met december 2018 vindt de inrichting van het N35-projectgebied plaats met bomen en bosplantsoenen – bosplantsoenen zijn zones met ‘boomsprieten’, die op termijn een dichtbegroeide groenstrook gaan vormen. Het gaat in totaal om 390 bomen waarvan een aantal al is geplant voor de vleermuizenroute die over de N35 loopt.

Restaurant de Mol

Gerelateerde artikelen

Back to top button