Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Burendag in Zwolle ‘best’ gevierd

Zwolle – Het was vandaag nationale burendag. En dat was goed te merken. In maar liefst 105 buurten en straten werd burendag in Zwolle gevierd.  Kinderen waren heerlijk aan het spelen op fantastisch mooie springkussens en in veel straten stonden de partytenten klaar voor een buurt-bbq.

Bij woonzorgcentrum Fermate in Aa-Landen begon de ochtend met koffie en kniepertjes. Zij hadden de buurt uitgenodigd om even binnen te komen kijken. Ook werd de dag door vele buurten aangegrepen om gezamenlijk de straat mooier te maken of een klus op te knappen. En spoorwegorganisatie ProRail stond als grootste buur van Nederland bij Station Stadshagen om in gesprek te gaan met de omwonenden van het spoor.

Gezellig samenkomen goed voor de buurt

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Ontmoeting

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen ieder jaar de activiteiten door middel van een financiële bijdragen, gratis koffie en een feestpakket.

Gerelateerde artikelen

Back to top button