Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Vervangt PEC Zwolle het kunstgras voor echt gras?

Zwolle – PEC Zwolle wil de kunstgrasmat het liefst vervangen voor een mooie natuurgrasmat of een hybride grasmat. Verslaggever Evert Jan Pasman sprak PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser over dit idee.

Hieronder het radio-interview met Adriaan Visser

© RTV Focus – Janos Korpadi

Komt er natuurgras in het stadion te liggen?

We zijn hard aan het kijken om het kunstgras in het stadion te vervangen met echt gras. Alleen is dat nog wel een redelijk complexe operatie. Niet eens voor het stadion zelf, dat kun je eenvoudig doen. We hebben er ook de begroting voor klaarliggen en bij wijze van spreken kunnen we daar morgen mee beginnen. Alleen krijg je een soort verschuiving over de andere velden. Want als je natuurgras hebt in het stadion, kun je daar eigenlijk niet meer trainen. Dus dan heb ik twee velden nodig voor de hoofdselectie op een andere plek. Nu gaat dat ook nog wel lukken, want daar hebben we met de gemeente en met Be Quick ’28 over gesproken. Het derde puzzelstukje is dan dat we voor de jeugd en voor de dames ook genoeg faciliteiten moeten hebben. Nu lukt het met de jeugd ook nog wel. Het damesteam is ook wel te faciliteren want die trainen nu sowieso al op de Pelikaan.

Het grootste probleem waar we nu alleen tegenaan lopen is dat de jeugdteams ook gewoon wedstrijden moeten spelen, en we krijgen waarschijnlijk ook een U20 team. Dat redelijk aan de top komt te voetballen in de jeugdcompetitie. En daar moeten wij dus ergens een plek voor zien te vinden. Dat kan eigenlijk niet op het Be Quick ’28 terrein, want die voetballen dan ook gewoon, dus dat begrijp ik ook zeker. Dus voor dat team zou er eigenlijk een oplossing gevonden moeten worden op de Pelikaan. Als dat niet lukt zullen we helaas het project een jaar moeten verschuiven.

De voorkeur ligt duidelijk op deze zomer?

Ja, absoluut.

© RTV Focus – Janos Korpadi

De capaciteit in het stadion is nog voldoende?

Tja, we zitten wel gewoon in de top 3 volste stadions. Maar door de huidige sportieve resultaten moeten we wel harder werken om het stadion vol te krijgen. Maar, van hard werken is nog nooit iemand slecht geworden en een commerciële organisatie ook niet, dus we krijgen het stadion vaak wel erg volg.

Dus er moet hard gewerkt worden aan het veld, maar ook daar omheen?

Jazeker, we hebben hier fantastische jaren gehad waarin de beker, Johan Cruijffschaal, gewonnen hebben. We zijn een keer op de zesde plek beland. Dan gaat alles even heel erg makkelijk, maar in de tijden dat het minder gaat, moeten we gewoon harder werken om de stukjes van de legpuzzel in elkaar te laten vallen. En uiteindelijk dat negatieve sentiment om te zetten in een positief sentiment. Dat is knokken en heel open zijn. Ook moeten we dan veel van deze interviews geven, om in ieder geval de situatie te vermelden bij onze achterban.

Gerelateerde artikelen

Back to top button