Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Verkoop van kleurrijke hyacinten bij Isala voor jonge kankerpatiënten

Zwolle – Op vrijdag 24 januari werden in de centrale hal van Isala Zwolle  kleurrijke hyacinten verkocht. Het was de eerste activiteit die Isala Oncologisch centrum, Allerzorg Care for Cancer en Nazorgcentrum IntermeZZo organiseren activiteiten rondom Wereldkankerdag (4 februari). Met deze activiteiten vragen we aandacht voor nazorg en ondersteunende zorg bij kanker. Er waren zo’n 250 boeketten vandaag die voor vier euro per bosje werden verkocht. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker, ofwel: AYA’s.

Interview met verpleegkundige Diana Hovinga van Isala over de verkoop van de hyacinten voor AYA’s

Jaarlijks krijgen in Nederland 2.700 jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar kanker. Van hen overlijdt 20%. Kanker op jongvolwassen leeftijd heeft grote gevolgen voor opleiding, werk, sport, zelfstandigheid, relaties en vruchtbaarheid. Jongeren, met nog een heel leven voor zich, hebben vaak andere vragen over begeleiding. Een aantal specialisten en regieverpleegkundigen zijn gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren en hebben daarvoor ook een heel netwerk aan paramedische specialisten ter beschikking. Twee keer per maand kunnen jongeren met kanker ook terecht bij de AYA lounge van Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle.

© RTV Focus – Matthijs van Os

 

Activiteiten op Wereldkankerdag

Op dinsdag 4 februari staan er voorlichtingsstands van Nazorgcentrum IntermeZZo en Isala Oncologisch centrum in de Centrale hal van locatie Isala Zwolle tussen 10.00 en 16.00 uur. Ondersteuningsconsulenten van Allerzorg Care for Cancer, gastvrouwen van IntermeZZo en medewerkers van Isala Oncologisch centrum staan bezoekers graag te woord. Ook is er informatie beschikbaar van het landelijke AYA Zorgnetwerk voor jongeren met kanker.

In de Centrale hal staat ook een Wensboom. Een liefdevolle gedachte, een hart onder de riem voor een ander of tips voor onze oncologische zorg. Ook dit jaar kunnen bezoekers een wens achterlaten in de Wensboom. Meer informatie over oncologische zorg in Isala: www.isala.nl/oncologischcentrum

© RTV Focus – Matthijs van Os

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button