BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkoop 5 woonkavels op unieke locatie aan Zwarte Water gestart

Zwolle – De gemeente Zwolle start op donderdag 25 januari met de verkoop van 5 vrije woonkavels op een unieke locatie aan het Zwarte Water. De kavels liggen buitendijks, direct aan het Zwarte Water in Frankhuis. Kopers hebben hier de mogelijkheid van het bouwen van een ruime woning naar eigen stijl met de optie voor een privé aanlegplaats. Op deze bijzondere locatie kan je vrij en tegelijk dichtbij de binnenstad wonen. Inschrijven voor een kavel is mogelijk tot en met 6 maart.

De woonkavels hebben een prominente ligging aan het Zwarte Water en de historische Hasselterdijk. De woningen markeren straks een kleine haven en bieden optimaal zicht over het Zwarte Water.

Frankhuis

De buurt Frankhuis vormt de schakel tussen de wijk Stadshagen en het centrum van Zwolle. De kavels liggen in het meest noordelijk gedeelte van Frankhuis met afwisselende bebouwing bestaande uit appartementen en eengezinswoningen. Het gebied grenst direct aan het Twistvlietpark dat zich bij uitstek leent voor spelen en wandelen. Het park heeft een natuurlijke landschappelijke inrichting met hoog opgaand riet als natuurlijke oeverbeplanting.

Moderne dijkwoningen

De gemeente vindt het belangrijk dat vanwege de in het oog springende ligging van de kavels de vijf woningen aansluiten op de landschappelijke sfeer van de Hasselterdijk. En dat ze samen, als moderne dijkwoningen, een markant accent vormen aan het Zwarte Water. Binnen een grote architectonische vrijheid gelden daarom een aantal richtlijnen voor de realisatie van de woningen en de inrichting van de kavels. Afspraken zijn nodig over de waterkering, het buitendijks bouwen net als goede onderlinge afstemming tussen de kavels.

Meer informatie

Mochten er meerdere inschrijvingen op een kavel zijn, dan vindt er loting plaats op 7 maart 2018. Wilt u meer weten over de kavels, neem dan contact op met mw. C. Bredewout, telefoon 038-498 2867 of bekijk de brochure op www.zwolle.nl/kavels.
De locatie is te bekijken met een boottocht. Deze vindt plaats op 3 februari 2018 tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Inschrijven hiervoor kan via de website.

Gerelateerde artikelen

Back to top button