Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleSportTV KortVoetbalVoorpagina

Het lukt PEC Zwolle niet, Heracles Almelo wint hier met 1-2

Zwolle – PEC Zwolle is nog altijd niet definitief verzekerd van nog een seizoen eredivisie door de 1-2 nederlaag tegen Heracles Almelo. Er is gestreden en geknokt, maar verder dan de aansluitingstreffer van Ted van de Pavert komt Zwolle niet. ,,We moeten nog steeds naar onderen kijken”, beseft de scorende invaller Van de Pavert.

Al na 41 seconden moest Danny Holla aan de noodrem trekken, toen hij Samuel Armenteros naar de grond trok. De vrije trap belandde rechtstreeks in de handen van Mickey van der Hart. Na dat schrikmoment kreeg Zwolle een aantal grote kansen op de 1-0. Nicolai Brock-Madsen kreeg de grootste, omdat de terugspeelbal van Heraclied Thomas Bruns te kort was. De Deen was sneller dan doelman Bram Castro en zette zijn voet tegen de bal, die maar net naast het doel ging. Naarmate de eerste helft vorderde, gingen beide ploegen moeizamer voetballen. Heracles kreeg via Reuven Niemeijer nog een grote kans (kopbal naast), Zwolle was via Mustafa Saymak en Queensy Menig nog gevaarlijk. ,,Qua kansen eerste helft (Brock-Madsen en Menig) moet je voor staan bij rust. Het past allemaal precies in ons seizoen”, vond trainer Ron Jans.

Direct na rust was het Heracles dat op voorsprong kwam. Samuel Armenteros stond op de goede plek om een voorzet vanaf de linkerkant binnen te werken. Zwolle ging daarna, gesteund door het uitverkochte MAC3PARKstadion op jacht naar de gelijkmaker. Saymak stuitte op de vuisten van Castro, later overkwam invaller Stef Nijland hetzelfde. Uit de tegenaanval, via een snel genomen vrije trap, scoorde Armenteros de 0-2. Daarmee leek het duel beslist, tot de entree van Ted van de Pavert. Koud in het veld kopte hij uit een hoekschop de 1-2 binnen. Het leidt nog tot een dwaze slotfase, maar de nederlaag kon niet voorkomen worden. ,,We zijn nu verdrietig, maar we hebben veertien dagen om ons op te laden voor de volgende wedstrijd. We moeten dan winnen voor de fans”, bleef Brock-Madsen strijdbaar.

Over twee weken wacht PEC Zwolle een belangrijke laatste thuiswedstrijd. Op zondag 7 mei wacht in het eigen MAC3PARKstadion een confrontatie met sc Heerenveen. De aftrap is om 14.30 uur.

PEC Zwolle-Heracles Almelo 1-2 (0-0).
Toeschouwers: 13.250
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Holla (PEC Zwolle), Peterson (Heracles Almelo)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcelis, Bouy (85. Van de Pavert) Schenkeveld, Holla, Warmerdam, Ehizibue (64. Thomas), Saymak (64. Nijland), Menig, Brock-Madsen

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens (64. Droste), Bruns, Pelupessy, Niemeijer (81. Duarte), Kuwas, Armenteros, Peterson (77. Darri)

55. Armenteros 0-1
80. Armenteros 0-2