Nieuws uit Zwolle

‘Verdwaalde Viking’ van Zwolse acteur Harro van Lien wint Kijk|Kunst-kup!

Zwolle – De Zwolse acteur Harro van Lien ontving dinsdagmiddag 17 januari de Kijk|Kunst-kup uit handen van Edith Janssen van Kunstgebouw Rijswijk. Harro ontving deze prijs tijdens de presentatiedag van STT-produkties voor zijn voorstelling De verdwaalde Viking (groep 5-6). Hiermee haalde hij afgelopen schooljaar de hoogste waardering van het hele Kijk|Kunst-programma.

Edith Jansen legt uit wat er zo bijzonder aan Harro is: “Hij maakt prikkelende voorstellingen waarin hij fantastische typetjes neerzet. Moeiteloos transformeert hij van het ene karakter in het andere. Dat doet hij heel overtuigend, met veel humor en weinig poespas. Bovendien weet hij de kinderen echt te bereiken, ze voelen zich onderdeel van het verhaal.”

De verdwaalde Viking

Met maar liefst vier voorstellingen in het programma Kijk|Kunst is theatermaker Harro van Lien uit Zwolle bij de meeste basisscholen in Zuid-Holland al weleens op bezoek geweest. Zijn komst blijft bepaald niet onopgemerkt. Dat blijkt uit de hoge waardering die de leerlingen en leerkrachten aan zijn voorstellingen geven. Het afgelopen schooljaar ontving hij dus de hoogste waardering van het hele Kijk|Kunst-programma.

De verdwaalde Viking is een spannende vertelvoorstelling over het dorpje Zwartbult waar orde en rust hoog in het vaandel staan. Tot op een warme lentedag een Viking komt aanvaren. Hij stapt uit en blijft… De voorstelling stemt tot nadenken over vertrouwen, vooroordelen en omgaan met vreemden. In het bijbehorende lesmateriaal onderzoeken de leerlingen dit op speelse en creatieve wijze.

Kijk|Kunst

Aan Kijk|Kunst nemen ruim 61.000 leerlingen van 318 scholen in 36 Zuid-Hollandse gemeenten deel.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button