Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

15 nieuwe woningen Binnengasthuisstraat Zwolle; blij worden van een dak boven je hoofd

Zwolle – Deze week is het Wereld Daklozendag en woningcorporatie Openbaar Belang uit Zwolle wil de aandacht vestigen op het belang van woonruimte voor starters. Wethouder Dorrit de Jong opende vanmorgen samen met enkele nieuwe huurders de eerste voordeur aan de Binnengasthuisstraat, een nieuwbouwproject dat nog in aanbouw is maar in december word opgeleverd.

Aan de Binnengasthuisstraat bouwt Trebbe 15 nieuwe appartementen voor Openbaar Belang op de plek waar eerst 12 jjren 50-woningen stonden. Bij dit project werkt Openbaar Belang samen met Limor om een aantal woningen aan hun doelgroep te verhuren. Ook zijn er oud-bewoners die terugkeren naar hun oude vertrouwde plek. En er zijn woningen via de Woningzoeker verhuurd.

Openbaar Belang richt zich op starters. Dat zijn niet alleen jongvolwassenen die aan hun wooncarrière willen beginnen. Maar ook mensen die om verschillende redenen (weer) starter zijn op de woningmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze uit de opvang komen, een zorgsituatie hebben of persoonlijke en/of relatieproblemen hebben.

De Het zijn mooie compacte appartementen met modern wooncomfort: zes benedenwoningen een eigen voordeur aan de Binnengasthuisstraat, de overige negen bovenwoningen hebben een eigen voordeur aan de Borneostraat. Ze liggen dichtbij de stad, het station en de A28. Zeer geschikt voor starters op de woningmarkt.

Samen met enkele nieuwe huurders zorgde wethouder Dorrit de Jong vanmorgen ervoor dat de eerste voordeur aan de Binnengasthuisstraat symbolisch geopend werd. Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button