112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vechtpartij in Twistvlietpark Stadshagen

Foto's © Hugo Janssen

Zwolle – “Kom mee, kom mee, ze gaan vechten”, klonk het vrijdagmiddag rond tien voor half vier in het winkelcentrum Stadshagen. Een groepje jonge jongens snelde naar het Twistvlietpark. Daar aangekomen troffen ze twee jongens van een jaar of 13, 14 aan die aan het vechten waren. Mogelijk is één van de jongens hierbij gewond geraakt.

Omstanders waarschuwden de politie die binnen vijf minuten met veel inzet ter plaatse kwam. De vechtersbazen waren inmiddels gevlogen maar de identiteit was bekend. Beide wonen in de buurt van het winkelcentrum. Eén heeft inmiddels bezoek thuis van de politie, de andere wordt nog opgespoord.

Bij het incident zette de politie zwaar in. Vier politiewagens en één motor kwamen op de melding af. Een behoorlijke inzet maar wel verklaarbaar door de incidenten de afgelopen tijd in de wijk.

Buurtbewoners geven al een tijd aan dat het minder prettig is om door het park te wandelen vanwege hangjongeren. Ook zou er overlast zijn van scooters, vuurwerk, harde muziek en gebruik van alcohol en drugs.

Foto © Hugo Janssen
Foto © Hugo Janssen

 

Positie op kaart: locatie vechtpartij

Gerelateerde artikelen

Back to top button