Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Valentijnsactie GGD IJsselland: veilig vrijen

GGD bezoekt ROC’s tijdens de Week van de Liefde

Volgende week is het weer Valentijn. Voor de GGD een goed moment om extra aandacht te besteden aan het belangvan veilig vrijen en het aangeven van wensen en grenzen. De week voorafgaand aan Valentijn organiseert GGD IJsselland verschillende activiteiten. Ook dit jaar bezoekt de GGD weer ROC’s in de regio. Want gezonde jongeren presteren beter op school, dus ook seksueel gezonde jongeren.

Voorlichting in de kantine

GGD IJsselland bezoekt deze week 10 verschillende ROC’s. Medewerkers van de afdeling Seksuele gezondheid van deGGD gaan in gesprek met de studenten over seksuele gezondheid. De boodschap van de GGD tijdens de Week van deLiefde is: Vrij veilig en doe niets tegen je zin in. Hierbij wijst de GGD de jongeren op de website www.sense.info. Op deze site kunnen jongeren goede informatie vinden over seksualiteit.

Voor de docenten is er een speciale lesbrief ontwikkeld zodat ook zij deze week in de klas extra aandacht kunnen besteden aan seksuele gezondheid.

Actie tijdens carnaval

Carnaval valt dit jaar samen met Valentijn. Zaterdag 14 februari zijn medewerkers van afdeling Seksuele gezondheid in de binnenstad aanwezig. In speciale Carnaval outfits zullen medewerkers van de GGD aandacht vragen voor veilig vrijen, ook tijdens Carnaval.

Jongeren en seks

Aandacht vragen voor veilig vrijen, wensen en grenzen blijft belangrijk. De Week van de Liefde is bij uitstek een moment om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Carla van der Avoird, afdeling Seksuele gezondheid GGD IJsselland: “Er is voor jongeren veel informatie te vinden over seksualiteit, bijvoorbeeld op internet. Toch bestaan er voor veel jongeren nog altijd onzekerheden op het gebied van seksualiteit. Het is en blijft een gevoelig onderwerp om over te praten. Het is van belang dat jongeren de juiste informatie krijgen en weten waar ze terecht kunnen met eventuele vragen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button