Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Ouders wippen duizenden tegels voor groen schoolplein

Gemeente Zwolle roept alle Zwollenaren op tegels te wippen

Zwolle – Zwollenaren, opgelet! Gemeente Zwolle roept alle bewoners op om zoveel mogelijk tegels te wippen in teken van NK Tegelwippen Zomersprint. Daarom zijn er op dinsdagavond duizenden tegels gewipt van schoolplein de Ichthus.

Ruim twintig ouders waren op de avond aanwezig om te helpen met het tegelwippen. Dit moet Zwolle helpen om hoger te scoren in de ranglijst van NK Tegelwippen Zomersprint.

De Ichthus heeft een van de grotere schoolpleinen van Zwolle. Ongeveer de helft van de stenen gaat eruit. Ruim dertig ouders en leerkrachten zijn zaterdag 19 juni begonnen. Op dinsdagavond gaan de laatste van de duizenden tegels eruit. Is de klus dan nog niet geklaard, dan volgt de rest op donderdag. Nadat deze zomer het grove werk is gedaan, volgt komend najaar het inplanten van het groen. Dat wordt uitgevoerd volgens het beplantingsplan.

14e plek

Het NK-Tegelwippen is drie maanden aan de gang. Zwolle staat op plaats 14 in de ranglijst. In de stad zijn er 13.221 tegels gewipt. Dat is 102,62 tegels per duizend Zwollenaren. Er zijn op moment van schrijven 432.453 tegels totaal gewipt in Nederland. De wethouder roept alle Zwollenaren op om mee te doen met een Zomersprint NK Tegelwippen. Dat kan iedereen doen door in de zomermaanden juli-augustus ook actief te worden met tegels wippen. En de tegels vooral aan te melden op de website van het NK Tegelwippen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button