Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

UPDATE | Zo stemden de lijsttrekkers vandaag voor de gemeenteraadsverkiezingen

Zwolle – De één was er al vroeg bij, de ander ging stemmen rond koffietijd. Voor de lijsttrekkers van de politiek in Zwolle is het een spannende dag vandaag. Vanavond tijdens  de uitslagenavond in Theater de Spiegel wordt bekend hoeveel zetels de partijen voor de komende vier jaar in de raad krijgen.

Dit bericht wordt voortdurend geüpdate. 

SP

Brammert Geerling van de SP was er vanochtend al vroeg bij. Hij stemde bij de kerk de Hoeksteen in de Aa-landen. Het aantal verwachte zetels laat Brammert in het midden.

D66

Marco van Driel van D66 stemde vanochtend in zijn wijk Holtenbroek. Het wordt voor D66 een spannende dag. De peilingen van Kantar en Maurice de Hond beloven voor D66 veel goeds

CDA

Laura van de Giessen de nummer 2 op de lijst van  het CDA stemde vandaag in Zwolle Zuid. Het CDA Zwolle heeft veel jonge raadsleden op de lijst. De partij hoopt in ieder geval haar 4 zetels te behouden.

GroenLinks

Anja Roelfs van GroenLinks ging vanochtend stemmen in haar eigen Emmawijk bij het CCC. GroenLinks gaat voor consolidatie. 7 zetels.

ChristenUnie

Bij de ChristenUnie is het een feestje. Sowieso omdat ze vandaag de democratie vieren met een gebakje maar ook omdat lijsttrekker Ruben van de Belt op 8 zetels hoopt uit te komen.

PvdD

Debbie Mathijsen doet met haar partij voor de eerste keer mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Ze hoopt met Partij voor de Dieren op 3 zetels in de raad.

Debbie Mathijsen doet met haar partij voor de eerste keer mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Ze hoopt met Partij voor de Dieren op 3 zetels in de raad. #Zwolle #zgr #GR2022 @PvdDZwolle @debbiemathijsen

— RTV Focus Zwolle (@rtvfocuszwolle) March 16, 2022

Volt

De nummer twee op de lijst van Volt, Annajorien Prins, stemt vandaag bij het Stadhuis van Zwolle. Ze hopen op 3 zetels voor de nieuwe partij Volt.

VVD

De VVD kwam met de hele “liberale familie’ naar de stembus. Lijsttrekker Johran Willegers. Johran heeft de ambitie de grootste partij van Zwolle te worden.

PvdA

Gerelateerde artikelen

Back to top button