KabelkrantNieuws uit Zwolle

Uitbreiding winkelcentrum Stadshagen gaat volgend jaar beginnen

Zwolle – Het winkelcentrum wordt twee keer zo groot. Er komt een nieuwe Lidl, horeca en winkels. Het winkelcentrum zal worden uitgebreid aan de westkant van het huidige winkelcentrum. Volgend jaar start de bouw.

De bouw wordt verzorgd door bouwer Dura Vermeer in samenwerking met LIDL Nederland en de gemeente Zwolle. In het driehoekige gebied tussen de Duiker, de Overtoom en de Belvederelaan komen nieuwe winkels die voor een aanvulling moeten zorgen op de bestaande winkels. Naast de winkelplannen is er in het plan ook ruimte voor huur- en koopwoningen, culturele en maatschappelijke voorzieningen en extra parkeerplekken.

Duurzaam

In het nieuwe plan is veel aandacht voor duurzaamheid. Het nieuwe complex is volledig gasloos én voorzien van zonnepanelen en een hypermoderne waterstofopslag, waardoor het gebouw in de eigen energiebehoefte kan voorzien. Tussen de woningen komt een groene daktuin, die bijdraagt aan de biodiversiteit en de infiltratie van regenwater. De daktuin is deels openbaar toegankelijk.

Naar verwachting begint de bouw van het winkelcentrum in het tweede kwartaal van 2022. Halverwege 2024 moet de bouw voltooid zijn.

Dura Vermeer
Dura Vermeer

Gerelateerde artikelen

Back to top button