Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

De Twijn wint Project Speciaal 2017 met Twist app

Zwolle – De Twist App, ontwikkeld door collega’s van Onderwijscentrum de Twijn en Vogellanden, voor leerlingen met ernstig meervoudige beperkingen, heeft op Het Congres in Arnhem de hoofdprijs van Project Speciaal 2017 in ontvangst mogen nemen.

Twist app mag zich een jaar hét Project Speciaal 2017 noemen. Het liet de andere genomineerden Unik mbo project en Team Thuiszitters achter zich. Dit werd vrijdag bekend gemaakt op Hét Congres, het landelijke onderwijscongres dat in het teken staat van onderwijs aan leerlingen die extra zorg nodig hebben. Dit meldt LECSO.

De Twist app van Onderwijscentrum de Twijn in Zwolle is bedoeld voor leerlingen met ernstig meervoudige beperkingen. Voor deze doelgroep bestaat er nog nauwelijks digitaal lesmateriaal. De Twist app brengt daar verandering in. De app maakt gebruik van een webcam en vorm- en bewegingsherkenning zodat leerlingen op die manier digitale vragen kunnen beantwoorden. Docenten kunnen zelf lessen samenstellen in de app en elke les dus aanpassen op het niveau van de leerling.

Project Speciaal is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (LECSO). Met het project wil de organisaties de vernieuwing van het speciaal onderwijs stimuleren.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button