KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Laat je inspireren! Bijeenkomst ‘dementie & vrijwilligerswerk’

Zwolle – Op 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag. Wereld Alzheimer Dag is een themadag ter bevordering van werelwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. Zwolle als Dementievriendelijke stad wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt op die dag een inspiratiebijeenkomst gehouden over dementie en vrijwilligerswerk. Ook ontvangt de stad op deze dag het ‘certificaat Zwolle Dementievriendelijk’, wat in ontvangst wordt genomen door wethouder Dorrit de Jong.

Blijven meedoen in de maatschappij

De groep van thuiswonende mensen met dementie is steeds groter, daarom is hier de laatste jaren meer aandacht voor gekomen. Eén van de speerpunten is om mensen met (beginnende) dementie zo lang mogelijk mee te laten doen met de maatschappij, zodat niet de ziekte maar een betekenisvol leven centraal staat. Dit kan in de vorm van vrijwilligerswerk en daarom zet men in Zwolle in op meer geschikte vrijwilligersplekken voor deze groep Zwollenaren.

Inspiratiebijeenkomst ‘dementie & vrijwilligerswerk’

Op 21 september is er een inspiratiebijeenkomst ‘dementie & vrijwilligerswerk’, gehouden door WijZ Welzijn, ZwolleDoet! en SamenZwolle. Inspirerende voorbeelden waar mensen met dementie aan vrijwilligerswerk doen komen aan bod, zoals: restaurant Deksels (kringloop Zwolle), Dierenweide Stadshagen en de Talentmakelaar uit Zwartewaterland. Winkels, stichtingen, (sport)verenigingen, bedrijven en andere organisaties zijn welkom op donderdag 21 september van 09:30 tot 11:00 uur in Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a om zich te laten inspireren en vooral mee te denken over deze thematiek. Aanmelden kan via: www.samenzwolle.nl/bijeenkomst-dementie-vrijwilligerswerk

Certificaat Zwolle Dementievriendelijke stad

Wethouder Dorrit de Jong komt tijdens deze inspiratiebijeenkomst het ‘certificaat Zwolle Dementievriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Hiermee moedigt Alzheimer Nederland om vooral zo door te blijven gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button