Nieuws uit ZwolleSport

Trudy Barendregt erelid PEC Zwolle

Zwolle – Op de nieuwjaarsreceptie van PEC Zwolle is maandagavond Trudy Barendregt uitgeroepen tot erelid van de club. Voorzitter Adriaan Visser verraste Barendregt, in 1990 het eerste vrouwelijke bestuurslid van het toenmalige FC Zwolle, tijdens zijn speech met de benoeming.

Visser roemde Barendregt met mooie woorden; ,,Zowel privé als zakelijk weet jij je mannetje te staan. Het is niet voor niets dat je al bijna dertig jaar bij onze mooie club diverse functies hebt bekleedt. We kennen je als een kundig bestuurder en een heuse ambassadrice van eerst FC en tegenwoordig PEC Zwolle. In mijn optiek en in die van de club ben je het beste te typeren als bekwaam, loyaal en betrouwbaar. Het is mij dan ook een bijzonder genoegen om jouw namens het bestuur te benoemen tot eerste vrouwelijke erelid van PEC Zwolle!”

Barendregt zag het levenslicht in Rotterdam, waar ze via haar oom Henk al snel in contact kwam met het betaalde voetbal. Excelsior werd haar club. Samen met haar toenmalige echtgenoot werkte Barendregt later als (wederom eerste vrouwelijke) radio-officier op de grote vaart en bevoer ze alle wereldzeeën. Taal was haar sterkste punt. De communicatie met de vaste wal, andere schepen en reddingsoperaties liep dan ook gesmeerd. Niet alleen Engels sprak ze vloeiend. Ook Frans, Duits, Italiaans, Spaans en zelfs Hebreeuws behoorden tot haar vocabulaire. In Zwolle, waar Barendregt later werkte voor DSM Resins, was zij verantwoordelijk voor de PR en communicatie.

Na 15 jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid bij de FC, bleef Barendregt betrokken bij de club en is zij samen met Johan Teunis sinds jaar en dag de representatieve vertegenwoordigster van het scheidsrechterskorps. Of nu Björn Kuipers, Kevin Blom of Serdar Gözübüyük een thuiswedstrijd van PEC Zwolle fluit, iedere scheidsrechter kent Trudy Barendregt en voelt zich welkom bij de club door deze clubambassadrice pur sang. Na het eerste vrouwelijke bestuurslid en eerste vrouwelijke radio-officier mag Barendregt zich nu ook meer dan verdiend het eerste vrouwelijke erelid van PEC Zwolle noemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button