Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Tropenrooster op corona testlocaties

Zwolle – In verband met de hitte is er een tropenrooster ingevoerd op de vier corona testlocaties van GGD IJsselland. In de regio IJsselland zijn geen teststraten maar testlocaties waar mensen binnen worden getest. Het is daarom prettiger voor bezoekers en personeel om de testmomenten buiten de warmste momenten van de dag te plannen.

Capaciteit blijft hetzelfde

“De tijden waarop mensen zich kunnen laten testen zijn aangepast. We starten bijvoorbeeld vroeger en zetten extra personeel in. Medewerkers kunnen op die manier ook elk half uur even uit het warme pak”, zegt Karin Grotenbreg, coördinator Bemonsterteam. De testcapaciteit blijft ondanks het tropenrooster even groot en indien nodig kan er nog worden opgeschaald. “We zorgen ervoor dat iedereen zich nog steeds dezelfde of de volgende dag kan laten testen op het coronavirus. We blijven ook nadrukkelijk oproepen om je bij klachten te laten testen.” Bij de testlocatie kan het zijn dat je even moet wachten. “Meestal duurt het niet lang, maar neem iets mee tegen de zon, zoals een petje en een flesje water”, geeft Karin als tip mee.

Tijdelijke openingstijden testlocaties:

Zwolle en Deventer: 08.00 – 13.00 uur en 17.30 – 21.00 uur

Ommen en Steenwijk: 08.00 – 10.00 uur en 11.00 – 13.00 uur

Alleen op afspraak!

Een coronatest is alleen op afspraak. Heb je klachten die doen denken aan corona? Maak dan een afspraak voor een coronatest via het landelijke afspraken nummer 0800 – 1202.

Gerelateerde artikelen

Back to top button