HandbalNieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle heren winnen in eigen huis

Zwolle – Na een weekend rust mochten de heren van Zwolle op 3 februari weer een wedstrijd spelen. In eigen huis tegen de hekkensluiter van de competitie: Erica. Een wedstrijd waar na lange tijd weer eens punten behaald konden worden. Aangezien Zwolle de tweede helft van de competitie nog op 0 gewonnen wedstrijden stond.

Om 12:35 uur werd de wedstrijd aangevlogen en konden de mannen van Zwolle gaan laten zien waar ze de afgelopen 2 weken op getraind hadden. De eerste aanval aan de kant van Zwolle begon dan ook sterk. Door goed snel rondspelen en een systeem in te zetten, wisten zij het eerste schot op doel te plaatsen. Helaas, tegen de keeper. Waar Zwolle voorheen de ballen vaak genoeg in de handen van de keeper gooiden, zou dit toch niet weer zo’n wedstrijd worden?!? Aan de andere kant wist Erica de aanval wel af te ronden en konden zij voor komen met 1-0.

Lesley Rigter was het hier niet mee eens en wist dan ook door zelfstandige acties de eerste 3 doelpunten te maken voor Zwolle. Ondanks dat Zwolle sterk begon met verdedigen, wist Erica steeds weer te scoren. De stand liep gelijk op. Waar Zwolle hier en daar met 1 of 2 doelpunten kon uitlopen, door de bekende kanonskogels van Rik Talens en de souplesse balletjes van nieuwkomer Eiko Saathoff. Dit gebeurde zowel bij de 6-3 als bij de 12-10. Zij wisten Zwolle te been te houden, wanneer het te heet werd onder de voeten van de heren. Maar ondanks de 12-10 voorsprong, wist Erica ook zijn aanvallen af te maken door knappe afstandsschoten. Zo eindigde de ruststand dan ook in 12-13 voor Erica.

Tijdens de rust werd extra benadrukt dat Zwolle hoe dan ook, koste wat het kost, de punten in eigen huis wilde houden. Meer hoefde er niet gezegd te worden. Iedereen was het hiermee eens en wilden er alles aan doen en een stapje extra voor elkaar te nemen.

De tweede helft begin Erica sterk door 2 knappe doelpunten te scoren. Zwolle wist hier (nog) niet op de te reageren. Tot Igor Klomp de bal onderschepte uit de aanval en met een break de stand op 15-14 te zetten. Vanaf dit punt was het prijsschieten voor Zwolle. Zowel opbouwer Sjouke Attema als hoekspeler Lesley Rigter wisten de stand door te trekken naar 22-16. Vanaf dit moment had Erica geen antwoord meer op het snelle spel van Zwolle. Door het gebrek aan wissels konden zij niet meekomen met de breaks en snelle uitnames van Zwolle. De stand eindigde op: 34-21. Een welverdiende overwinning voor Zwolle.

Volgende week spelen de heren uit tegen Huissen, de nummer 9 van de competitie, om 14:10 uur.