HandbalNieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalheren komen nog te kort tegen Heeten

Zwolle – Na twee flinke nederlagen op rij, moest er door de heren van Zwolle zaterdag echt weer eens gewonnen worden. Waar vorige week nog gezegd werd: “als je het maar leuk hebt”, is er tijdens de trainingen dan ook aandacht besteedt aan het teamverband. De mannen moesten meer samen gaan werken en de wedstrijden als een team gaan spelen. Met deze opdracht in het achterhoofd, gingen de heren dan ook op zaterdagavond richting Heeten. Daar werd om zeven uur de wedstrijd gespeeld tussen de nummer 5 en nummer 6 van de competitie.

Om zeven uur klonk het startsignaal voor de wedstrijd. De scheidsrechter van deze wedstrijd was een bekende van beide teams. Een goede scheidsrechter, waar je vooral geen commentaar op moest hebben en strak maar rechtvaardig fluit.

Door een sterke verdediging van Zwolle konden de heren van Heeten de eerste aanval pas laat afronden. Gelukkig had Zwolle hier direct antwoord op en door een snelle tegenaanval wist opbouwer Igor Klomp het net te raken. Waar Heeten met goede systemen en hoog tempo de bal rond speelde en zo probeerde te scoren, was de aanval van Zwolle meer een spelletje 10 bal. Door de uitgerekte offensieve verdediging van Heeten, moesten de heren van Zwolle op tijd inlopen zonder bal om zo door de verdediging te komen. De spelers pakten dit erg goed op en zo wist Sjouke Attema regelmatig zichzelf vrij te wurmen, de bal te ontvangen en deze strak het net in te knallen. Ook Heeten wist door sterke aanvallen het net vaak te raken en zo liep de stand gelijk op.

Heeten wist alleen het net vaker te raken dan de Zwollenaren. Hier en daar ging er een bal mis of werd er gefloten voor cirkel. Hierdoor kon de stand uitlopen in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste 10 minuten van de eerste helft wist Zwolle zich goed te herpakken en wist het 4 doelpunten op rij te scoren. De mooie afstandsschoten van Stefan Bult en de kanonskogels van Rik Talens waren dan ook een niveau te hoog voor de keeper van Heeten. Ook hoekspeler Lesley Rigter wist zijn eerste doelpunten van de wedstrijd hier te pakken, mede door weer een fantastisch onderhands draaiballetje, zette hij de keeper op zijn verkeerde been. De eerste helft eindigde dan ook in een stand van 17-15.

De tweede helft moest Zwolle gaan strijden om te punten mee naar huis te kunnen nemen. Ze waren nu zo dichtbij, dit konden ze niet meer laten schieten. Ook het meegereisde publiek uit Zwolle wist dit en moedigde zij de heren ook goed aan, om ervoor te zorgen dat zij hun uitstekende best gingen doen. In de tweede helft werd dan ook duidelijk dat Zwolle er 100% voor ging. De helft begon met een tegendoelpunt, maar al snel wist Zwolle weer dichterbij te komen door twee snelle aanvallen te scoren. Het bleef spannend. De stand liep gelijk op naar 21-20, nog maar 1 punt te gaan. Maar niet alleen Zwolle wilde de punten hebben, ook Heeten liet het hier niet zomaar bij zitten. Zij wisten dan ook 3 keer op rij te scoren en door enkel alleen een doelpunt van Stefan Bult, wisten ze er nog 3 te scoren. Zo liep de stand uit naar 27-22. Het leek even voor de ogen van Zwolle voorbij te gaan, maar zo gemakkelijk waren ze niet van plan om dit op te geven. Door samen als team met de koppen dezelfde kant op te staan, herpakte Zwolle zich nogmaals.

Zwolle wist in de slotfase van de wedstrijd welgeteld 7 keer te scoren. Door snelle aanvallen, break-outs, systemen haalde Zwolle alles uit de kast om te winnen. Maar Heeten wist er in de slotfase ook nog 4 te scoren waardoor de stand eindigde in 31-29.

Helaas, helaas geen punten mee naar huis voor Zwolle. Maar ondanks de doelpunten voelde dit niet als een verloren wedstrijd. Het team van Zwolle, wat de afgelopen 2 weken niet vooruit te branden was, heeft hier in Heeten weer laten zien waar het toe in staat is. Door uitstekend samen te werken, elkaar te helpen en door doorzettingsvermogen, kunnen de heren een goede kans maken om dit seizoen af te sluiten op plek 6. Zolang zij op dit niveau blijven handballen, kunnen ze alleen nog maar groeien.

De heren van Zwolle bedankt al het geweldige meegereisde publiek en ziet iedereen graag terug op zondagochtend 27 januari in Sporthal Zwolle Zuid. Waar om kwart over elf de wedstrijd tegen DFS Arnhem gespeeld zal worden. Tot dan!