HandbalSport

Travelbags/HV Zwolle handbalheren gaven voorsprong niet uit handen en boekte overwinning op directe concurrent Heeten

Zwolle – Zondag 4 februari 2018 stond de thuiswedstrijd tegen Heeten op het programma, om 13:00 uur moesten de heren van Travelbags HV Zwolle aantreden. Mede door de vechtlust in de verdediging en een uiterst goede Tarik Alkrad tussen de palen wist Zwolle met een voorsprong de rust in te gaan (12-8). Deze voorsprong werd nooit meer uit handen gegeven en de punten blijven in Zwolle, eindstand 29-21. Door deze overwinning komen de heren op de 8e plaats in de eerste klasse, een mooie aansluiting met de middenmoot.

De heren begonnen de wedstrijd goed, afwisselende aanvallen van breaks en goed uitgespeelde wissels zorgden voor een snelle voorsprong van 4-0. De dekking stond sterk en waar Heeten er toch voorbij wist te komen, moesten ze de keeper nog passeren, wat een moeilijke opgave bleek te zijn. Er was veel vechtlust te zien en het was Bart Kroeze, die na een jaar afwezigheid zijn return maakte, die voor de 7-2 voorsprong zorgde.

De heren van Heeten probeerden oplossingen te vinden door Rik Talens mandekking te geven, dit zorgde voor onrust bij Zwolle, waardoor Heeten terug kon komen (11-8). Het was Mark Brijan die vlak voor rust de voorsprong alsnog op 4 punten kon zetten, een knappe goal vanuit een vrijwel onmogelijke hoek. Met rust was de stand 12-8.

In de rust werd gezegd dat er meer rust in de aanval moest komen, de slordigheidjes moesten uit het
spel. Verdedigend vooral doorgaan met samenwerken, er moest meer als collectief worden
gespeeld.

De tweede helft begon goed, een aantal goed geplaatste schoten van Stefan Bult weer afgewisseld
door snelle breaks zorgde dat het verschil weer op 5 punten kwam (15-10). Bij Heeten begon er
frustratie te komen en Zwolle wist hiervan te profiteren. Een reeks aanvallen, waarbij Lesley Rigter
niet te stoppen leek, volgden. Hij wist van alle posities het net te vinden en zelfs zittend op zijn
knieën wist hij de doelman van Heeten te passeren.

Met een voorsprong van 10 punten bij de stand 29-19 was de wedstrijd gespeeld. Heeten wist in de
slotfase nog twee keer langszij te komen door slordig balverlies, waarna de eindstand 29-21 werd
genoteerd. Hierdoor zijn de Zwolse heren gestegen naar plek 8 in de competitie, een mooie
aansluiting met de middenmoot in de eerste klasse.

Zondag 18 februari staat de uitwedstrijd tegen The Flyers op het programma, om 13:40 uur treden
de heren aan in Wijchen. Hierbij kunnen we alle support goed gebruiken.