HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle konden zich bij vlagen goed meten met ongeslagen Havana

Zwolle – Zondag 9 februari was het aan de heren van Travelbags/HV Zwolle om het op te nemen tegen de ongeslagen heren van Havana. De afgelopen wedstrijden boden wel perspectief. Zwolle en Havana konden vaak voor een spannend wedstrijd zorgen. Of dit vandaag ook zo was?

Voor aanvang van de wedstrijd werden de gevaarlijke spelers uitgelicht en de veelgebruikte strategieën van Havana benadrukt. Er werd voor een 5-1 verdediging gekozen en de hoeken moesten alert verdedigen. De eerste helft begon en Zwolle begon erg sterk. Verdedigend stond het erg sterk en konden de heren op voorsprong komen. De snelle “midden uit” bleek ook effectief in het begin van de wedstrijd.

Havana had eventjes nodig om in de wedstrijd te komen, maar toen het eenmaal op stoom kwam bleek het hard getraind te hebben op nieuwe systemen die erg effectief uit pakten. Verdedigend bleek het ook een bijna ondoordringbare muur, die met de aanval van Zwolle mee schoof. Zwolle had veel moeite met het sterke spel van Havana en konden de eerste helft dan ook niet met een voorsprong afsluiten. Het stond zelfs 7-15 voor de tegenstanders.

Een enorme klus om in de tweede helft terug te komen, maar Peter Born sprak zijn team aan opdat de afspraken niet naar voldoening werden nagekomen. Hij liet zien waar de ruimte lag en dat er verdedigend nog harder gewerkt moest worden. De woorden hadden duidelijk effect, want Zwolle schoot uit de startblokken in de tweede helft. Rik Talens schoot een aantal verwoestende afstandsschoten het doel in en via goed verdedigen, konden de Zwollenaren een aantal break-outs scoren.

De hoek en opbouw van Havana waren minder effectief door uitstekend verdedigingswerk van Benjamin Groot Koerkamp en Sjouke Attema. Bij een stand van 16-19 kwam Havana weer meer in hun spel. De cirkel werd nu vooral steeds meer opgezocht en dit bleek enorm effectief. De wedstrijd werd ook een drietal keren stilgezet, omdat er een aantal harde schoten op gezichten en/of neuzen belandden, wat leidde tot 2 bloedneuzen en dus een vloer die gepoetst moest worden. Zwolle kwam hierna niet meer terug in de flow van het begin van de tweede helft. Havana kon uitlopen en zou ook in Zwolle uiteindelijk een overtuigende zege boeken met 19-30.

De heren mogen een paar weken rust houden, vanwege aankomende carnavalsweekend en voorjaarsvakantie. Op zondag 1 maart 2020 mogen de sportieve activiteiten weer opgepakt worden en zullen de heren om 15:05 uur in Nijmegen het opnemen tegen het tweede herenteam van Ha-STU. Ondanks de verre afstand zijn supporters zijn uiteraard welkom!