Nieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalvrouwen behielden voorsprong ondanks een sterk spelende Overwetering

Zwolle – Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Overwetering voor HV Zwolle Dames 1 op het programma. En de dames waren erop gebrand om de 2 punten thuis te houden.

Met gezonde wedstrijdspanning begonnen beide ploegen met de wedstrijd. En de score werd geopend door de rechteropbouw van Overwetering. Na een paar minuten spelen, kon Zwolle wat makkelijker het net vinden en kon hierdoor iets uitlopen naar een score van 7-4. Alleen de voorsprong kon niet verder uitgebouwd worden. Door goed spel in de opbouw van Overwetering, konden zij weer terug komen naar een score van 7-7. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde tot een ruststand 14-13.

De opdracht voor de dames van Zwolle was duidelijk, knokken met en voor elkaar. En de dekking moest staan als een huis. De dames kwamen goed uit te startblokken en konden de voorsprong weer uitbreiden naar 3 punten, bij een score van 23-20. Alleen de voorsprong van 3 punten kon niet verder uitgebouwd worden en de dames van Overwetering wisten in het spoor te blijven. Het ging een spannende wedstrijd worden die in de laatste minuten beslist zou gaan worden.

Ondanks dat Zwolle de sterke opbouwster werd vastgezet, konden de dames van Overwetering toch tot scoren komen vanuit de opbouwrij. Maar dit gold ook voor de dames van Zwolle, door slim gebruik te maken van de ruimte die werd gecreëerd op de cirkel behielden de dames de voorsprong. Door goed samenwerken en door te blijven knokken wisten de dames de punten thuis te houden en was de eindstand 30-28.

Alle supporters weer bedankt voor de support! Komen de zaterdagavond staat de laatste wedstrijd van het jaar op de planning. Aanvang is om 19.30 uur in Hengevelde tegen Dames 1 van WHC. Tot dan!